Keittomaalin valmistusohje

Perinteistä keittomaalia (punamultamaalia) voit myös valmistaa itse seuraavien ohjeiden avulla! 

PUNAMULLAN KEITTO-OHJE (50 l maalia)

Vesi 40 l
Rautasulfaatti 3 kg
Ruis- tai vehnäjauho 4 kg
Punamulta 8 kg
Keitetty pellavaöljy (vernissa) 3 l

Lisää rautasulfaatti kuumaan veteen. Sekoita ruisjauho hiljalleen sekaan ja keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu. Lisää punamulta myös hiljalleen, hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vernissa, minkä jälkeen seosta keitetään vielä 2-3 tuntia.

KELTAMULLAN KEITTO-OHJE(50 l maalia)

Vesi 40 l
Sinkkisulfaatti 3 kg
Ruis- tai vehnäjauho 4 kg
Keltaokra 12 kg
Keitetty pellavaöljy (vernissa) 3 l

Lisää sinkkisulfaatti kuumaan veteen. Sekoita ruisjauho hiljalleen sekaan ja keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu. Lisää keltamulta myös hiljalleen, hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vernissa, minkä jälkeen seosta keitetään vielä 2-3 tuntia.


Tehdas ei luonnollisesti vastaa itsetehtyjen maalien laadusta. Jos olet epävarma, suosittelemme valmiin maalin ostamista.

Katso kuvia kohtaistamme Facebookissa!

Viikon vinkki

iNTO Kalustemaali on oiva valinta myös oviin, ikkunoihin ja muihin sisätilojen pintoihin.