Skip to main content

Aavikko – Pehmeän utuinen

Aavikko on aivan aavistuksen harmaaseen taittuva, kauniisti rusehtava sävy, jossa ruskean lämpöisyys yhdistyy hennon viileään tunnelmaan. Sisustuksellisesti keskitumma sävy, joka muuntuu tilassa käytettävien muiden materiaalien vaikutuksesta. Sävy on omiaan suurien tilojen lattiapinnoilla tai seinillä. Sävyn voimakkuuteen sopivat leveät valkoiset katto- ja lattialistat sekä valkoiset kalusteet. Tämän kaltaiseen sisustukseen kannattaa valita myös vaaleita sävyjä sisustustekstiileihin ja mattoihin.

Sävyn kanssa sopivat myös suuret, rustiikkiset kalusteet. Tummahkot puukalusteet, kivipinnat ja leveät lankkulattiat antavat sävylle kumppanuutta ja jykevyyttä. Tällaisessa sisustuksessa kannattaa kuitenkin huomioida tilan tarvitsema riittävä valo ja valaistus. Vaaleat verhot ja tekstiilit avartavat ja keventävät vaikutelmaa, mutta tilan tunnelma- ja kohdevalaistuksella voidaan luoda myös valojen ja varjojen leikki sekä korostaa sisutuksen valikoituja kohokohtia. Rauhoittava ja lumoavan seesteinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Aavikko, Polku, Kardemumma ja Sahara. Aavikko-sävyssä on aaltoileva utuisuus ja pehmeys, kuin kaukainen häilyvä horisontti, jossa vähitellen muuntuvat sävyt ja alati muuttuvat varjot.

Sisävärikarttamme sävyt on suunniteltu myös sisustusvärimaailmoita ajatellen. Toisiinsa sopivat sävyt löytyvät, kun katsot mieleisesi sävyn lähellä olevia väriskaaloja joko pystyyn, vaakaan tai vinottain. Tarkoitus on, että kaikkia sävyjä ei tarvitse maalata, vaan sävyt voidaan tuoda tilaan myös tekstiileissä, matoissa tai kalusteissa.


Sävypaletti

Tutustu SävyPalettiimme. Löydä kauneimmat sävysi ja anna väriesi valloittaa. Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luoto sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.


Aavikko – Sävykortteja sisävärikartan sävyistä – Väriyhdistelmiä sisustukseen

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä. Tässä muutamia valmiita sävy-yhdistelmiä, joissa sävy Pisara on mukana.


Valitse sävyn lisäksi maalattavaan kohteeseen sopiva maali

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset Into  Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii Into Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.