Skip to main content

Aitoa keittomaalia – keittämällä valmistettua punamultamaalia

Aitoa keittomaalia eli tutummin punamultamaalia valmistetaan keittämällä laadukkaista raaka-aineista perinteisen, jo vuosikymmeniä hyväksi havaitun ohjeen mukaisesti. Uulan Keittomaali tehdään edelleen käsityönä aina maalin valmistuksesta purkitukseen asti. Keittomaalimme on jo vuosia keitellyt keittomaalimestarimme Jussi.Aitoa Keittomaalia on valmistettu jo yli 40 vuotta

Uula Keittomaali on aito ja oikea maaväripigmenteistä, jauhoista ja vernissasta valmistettu puna- tai keltamultamaali. Se on turvallinen luonnontuote, joka antaa puun hengittää ja säilyttää rakenteet terveinä. Moninkertaiseksi testivoittajaksi valittu keittomaalimme on kerralla peittävää ja kestää myös rankoissa sääolosuhteissa. Yhdellä maalauskerralla saadaan kaunis ja kerralla viimeistely lopputulos.

Keittomaalin väreiksi valitaan ensisijaisesti punainen tai keltainen ja suosituimmat sävyt ovatkin Falunpunainen, Italianpunainen ja Keltaokra. Näiden perinteisten värien lisäksi valikoimissamme on viisi muuta keittomaalisävyä, joista suureksi suosikiksi on noussut musta.

Yrityksemme perustaja, Arto Uunila aloitti punamultamaalin keittämisen Nurmossa sijaitsevan kotitalonsa ulkorakennuksessa. Tuolloin perinnemaaleja ei enää voinut ostaa kaupoista. Tavallista punamultamaalia, saati pellavaöljymaalia, oli lähes mahdotonta löytää. Mukava sattuma johdatti Arton ja Panu Kailan samoille poluille. Ja niinpä museoviraston kannustamana ja vanhojen maalarimestarien neuvojen ja kokemusten avulla löydettiin maaleihin oikeat raaka-aineet ja perinnemaalien valmistus voitiin aloittaa. Kertomus ensimmäisestä tapaamisesta löytyy Panu Kailan kirjoittamasta kirjasta – Kevät toi maalarin. Voit lukea jutun myös kuvasta, klikkaamalla kuvaa.