Skip to main content

Basaltti

Basaltti on syvä, tummanharmaa sävy, jossa on hitunen punertavuutta ja viileyttä. Sävyssä on voimaa ja vahvuutta. Laavamaista kovuutta. Basaltin rohkea harmaus on erittäin toimiva eri kokonaisuuksissa, seinä- ja lattiapinnoilla, kalusteissa, portaissa, listoissa, puolipaneeleissa, jne.

Harmahtava väri koetaan yleensä arkiseksi tai vaatimattomaksi. Harmaa sävy on kaikessa vaatimattomuudessaan kuitenkin intensiivinen ja tehokas. Ehkäpä se kätkeekin sisälleen voimaa, jonka vaikutus mieleemme ja päiväämme on suurempaa kuin kuvittelimmekaan. Sadepäivän harmaus vaikuttaa mielialaamme. Harmaapäinen vanhus herättää meissä kunnioitusta ja elämänviisautta. Tummanharmaa väri luo mielikuvat voimasta, kestävyydestä ja ryhdistä. Harmaa sävy, kaikessa skaalassaan on kuitenkin yksi suosituimmista sisustusväreistä. Eikä ihme, koska se antaa arvoa muiden värien kauneudelle ja värikkyydelle ja toimii tasapainottajana useiden eri värien välissä.

Kodin sisämaalausta ajatellen, valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset iNTO Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii iNTO Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.

Maalien kiiltoasteet, maalattavan pinnan karheus, tilassa oleva valaistus ja luonnonvalo sekä muut tilassa olevat värit ja materiaalit vaikuttavat oleellisesti sisävärien havaintoon. Sen vuoksi maalattavaan kohteeseen suunniteltu sävy kannattaa valita siinä tilassa, johon se tulee. Huomiothan myös, että sävyt näyttävät erilaisilta suurilla pinnoilla ja samakin sävy muuntuu erilaiseksi katoissa, seinissä ja lattioissa. Suosittelemme aina koemaalausta valitulla värisävyllä, jotta voidaan varmistaa sekä valitun sävyn että sävytetyn maalin oikeanlaisuus. Erilaisista sävytyksistä, sävytyskoneista ja sävytyspastoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Varaa aina riittävästi samaa maalierää ja sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalimäärä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi.

Sisustusvinkki: Rohkea, dynaaminen ja kiehtovan erilainen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Basaltti, Karhunvatukka, Louvre ja Lehdykkä.