Skip to main content

Dyyni – Samettista suloisuutta

Dyyni on hiekkainen, kevyen viileä sävy, joka taipuu vaalean beigeen. Sävy on keskivahva ja luonnollisen kaunis. Sävyn hieman puuterimainen ja samettinen pehmeys valloittaa utuisuudellaan ja monimuotoisuudellaan. Ihanaa kodikkuutta, lämpöä ja pehmeyttä. Kokeile ja ihastu! Sen luomaan tunnelmaan sopivat herkimmät ja voimakkaimmatkin sävyt. Yhdistele Dyyniin sävyjä vuodenaikojen mukaan, kuten kesän sinisyyttä ja vihreyttä tai syksyn harmaata tai punertavaa. Talvella sen kaveriksi sopivat tummat ja lämpimät sävyt, kuten Kirsikka, Luumu tai Basaltti. Kevään vaaleat sävyt, kuten Karambola, Vehnä tai Pioni raikastavat sen sävyä ja keventävät sen tunnelmaa.

Vinkki: Sisävärikarttamme sävyt on suunniteltu myös sisustusvärimaailmoita ajatellen. Toisiinsa sopivat sävyt löytyvät, kun katsot mieleisesi sävyn lähellä olevia väriskaaloja joko pystyyn, vaakaan tai vinottain. Tarkoitus on, että kaikkia sävyjä ei tarvitse maalata, vaan sävyt voidaan tuoda tilaan myös tekstiileissä, matoissa tai kalusteissa.


Sävypaletti

Tutustu SävyPalettiimme tai uppoudu sävyjen valloittavaan maailmaan Sävyjen aarteet– esitteemme lehdillä. Löydä kauneimmat sävysi ja anna sävyjen valloittaa. Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luoto sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.


Dyyni – SISÄVÄRIKARTAN SÄVYKORTIT – VALMIITA SÄVY-YHDISTELMIÄ SISUSTUKSEEN

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä. Tyylikkään viileä ja suloisen samea sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Dyyni, Basaltti, Luumu ja Mustikka. 


Valitse sävyn lisäksi maalattavaan kohteeseen sopiva maali

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti. Maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Paneelipinnoille sopii erittäin peittävä Into Paneelimaali. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset Into  Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii Into Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaali, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Himmeäpintainen Into Kalustemaali on erittäin kaunis valkoisiksi maalatuissa kalusteissa, ovissa, puukoreissa, rottinkikalusteissa, sisustustikapuissa, jne. Puolikiiltävällä Into Kalustemaalilla saat kiiltoasteeltaan aavistuksen kiiltävämmän pinnan mm. kalusteisiin, sisäoviin ja kattopintoihin. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.