Skip to main content

Hyvää tekevä maalausurakka – Kolmen Talon maalaus

Hyvää tekevä maalausurakka. Maalausurakan tavoitteena on kunnostaa Ronald McDonald Talon pihapiirin kaikki asuintalot uuteen uskoon ja pitkäaikaissairaiden lasten perheiden väliaikaiseksi kodiksi lapsen sairaalahoidon ajaksi.

Ronald McDonald Talo koostuu kolmesta kodinomaisesta puurakenteisesta asuintalosta Meilahden huvila-alueella, kävelyetäisyydellä uudesta lastensairaalasta. Merellinen ja aurinkoinen ympäristö on vaativa ympäristö Talolle. Lastentalosäätiön toiminta perustuu lahjoitusvaroihin, jotka kattavat vuosittain yli puolet toiminnan kustannuksista. Säätiö kerää jatkuvasti varoja Talon toiminnan yllä pitämiseksi ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Kun lapsi sairastuu vakavasti, mikään ei korvaa perheen läheisyyttä. Talo tarjoaa vuosittain yli 400 perheelle kodinomaisen turvasataman lähellä sairaalaa, kun elämässä myrskyää. Jotta itse talokin kestäisi tulevatkin myrskysäät, sitä on kunnostettava. Muutaman seuraavan vuoden aikana Uula Color on mukana tukemassa säätiön toimintaa lahjoittamalla maalit kolmen talon julkisivumaalaukseen.


Sinisen Talon maalaus 2020

Uula Pellavaöljymaali sävy Ronald McDonaldin sininen ja Valkoinen

Pieni pala sinisen Talon historiaa. Sininen talo kuului Ruovedellä sijainneeseen Pekkalan kartanoon, Pitkälä nimiseen tilaan. Päärakennuksen oli suunnitellut arkkitehti Josef Stenbäck ja se valmistui vuonna 1881. Sininen talo oli ollut tyhjillään 20 vuotta ennen kuin se purettiin, siirrettiin ja uudelleen rakennettiin Meilahteen, Ronald McDonald taloksi. Sininen talo valmistui tammikuussa 2002.


Vihreän Talon maalaus 2021

Uula Pellavaöljymaali sävyt Rypäle ja Valkoinen

Pala Vihreän Talon historiaa. Penttilän talo Nurmon kirkonkylässä rakennettiin vuonna 1844 maataloustilan päärakennukseksi. Tila oli Nurmon suurimpia maataloustiloja. Talon rakennutti Antti Penttilä. Taloa asutettiin 1970 luvun puoliväliin asti, jonka jälkeen talo oli ilman asukkaita vuoteen 1998 saakka. Myöhemmin talo purettiin Seinäjoki-Lapuan-tien risteysjärjestelyiden alta ja talo myytiin hirsirakentaja Erkki Hiipakalle. Lopulta talo siirrettiin perheiden kodiksi Meilahden huvila-alueelle, lähelle lastensairaalaa.


Keltaisen Talon maalaus 2021

Uula Pellavaöljymaali sävyt Nauris ja Valkoinen


Ronald McDonald Talo –  Kolmen Talon maalausurakka on valmis!

Hyvää tekevä maalausurakka Ronald McDonald Talolla on valmis. Alun perin kolmelle kesälle suunniteltu kolmen Talon maalausprojekti on kiritty kahteen kesään ja kaikki kolme upeaa taloa ovat saaneet pintaansa uuden Uula Pellavaöljymaalin. Mittava projekti on sujunut mallikkaasti ja melkoisella vauhdilla. Maalausprojekti valmistui vuoden etuajassa. Olemme iloisia, että olemme saaneet olla mukana tässä hyväntekeväisyysyhteistyössä.

Maalausurakan yhteistyökumppanit


Ronald McDonald Talolla toiminta tarvitsee tukea jatkossakin

Tarve majoitukselle on jatkuva

Ronald McDonald Lastentalosäätiö perustettiin vuonna 1996 tarjoamaan pitkäaikaissairaille lapsille ja heidän perheilleen kodinomaisen majoitusvaihtoehdon Ronald McDonald Talossa silloin, kun lapsi tarvitsee sairaalahoitoa Helsingissä ja oma koti on kaukana. HUSin Uuden lastensairaalan läheisyydessä sijaitsevalle Ronald McDonald Talolle on jatkuvasti suuri tarve. Vuosittain noin 400 perhettä yöpyy Talossa. 18 vuoden aikana yöpymiskertoja on ollut yli 150 000 ja Talo on palvellut yli 7500 perhettä. Vuoden 2019 keskimääräinen käyttöaste oli yli 80%. Lastentalosäätiön toiminta perustuu lahjoituksiin ja yöpymismaksuihin.

Ronald McDonald Talossa asutaan kuin kotona ja vertaistuki tapahtuu kuin luonnostaan

Suomessa vaativin erikoissairaanhoito on keskitetty Helsinkiin uuteen lastensairaalaan. Lapset ja heidän vanhempansa tulevat kaikkialta Suomesta ja joutuvat usein viipymään sairaalassa päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia. Kullakin perheellä on oma perhehuone sekä yhteiskäytössä täysin varusteltu keittiö, oleskelu- ja leikkitilat sekä sauna. Hoitojen salliessa pieni potilas voi myös asua Talossa muun perheen kanssa. Kaikkia Talossa asuvia perheitä yhdistää lapsen vakava sairaus ja hoitojakso uudessa lastensairaalassa. Vertaistuki perheiden välillä käy kuin luonnostaan aamukahvin ja iltapalan lomassa. Vanhempien jaksaminen hoitojen aikana ja niiden jälkeen tukee koko perheen hyvinvointia. Lapsen vakava sairaus koskettaa aina koko perhettä.

Uusi tukijoita tarvitaan

Kansainvälinen Ronald McDonald House Charities (RMHC) perustettiin vuonna 1984 keräämään varoja ja lahjoittamaan niitä edelleen tarpeisiin, jotka edesauttavat lasten hyvinvointia. Ensimmäinen Ronald McDonald Talo rakennettiin Philadelphiaan vuonna 1974. Ronald McDonald Lastentaloja on lähes 400 kaikkiaan 44 eri maassa. McDonald´s Oy perusti säätiön Suomeen vuonna 1996 ja on toiminut siitä lähtien yhtenä merkittävänä yhteistyökumppanina. Lisäksi monet yritykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt ovat antaneet tukensa säätiölle, mutta uusia tukijoita tarvitaan edelleen mukaan.