Skip to main content

Juutti – Luonnollista tunnetta

Juutti on kaunis, hennosti luonnonvaaleaan taittuva sävy, jossa on vivahteikkuutta ja rouheutta. Sävy on lämmin ja rauhoittava. Arkinen sävy on kuitenkin erittäin juhlava ja arvokas. Se huokuu lämpöä ja pehmeyttä. Rouheutta. Nykypäivää ja nostalgiaa. Ajattomuutta. Sävynä se sopii mainiosti kodin seiniin ja lattioihin, kalusteista ja tiilipinnoista puhumattakaan. Sen väri leikittelee valossa ja varjossa, antaen vivahteikkaan ja muuntuvan tunnelman. Käytä Juutti-sävyä leveän raitatapetin parina. Maalaa sillä puolipaneelit tai hirsiseinät. Valitse sävyn kaveriksi valkoista, vaniljaa, tummanruskeaa tai savenharmaata. Tai anna sävylle vastapainoa viininpunaisella, roosalla tai poltetulla terralla. Valitse sävyn kaveriksi vihreää, niin saat tilaan luonnollisen ja kepeän tunnelman.

“Karkean juuttinarun pintaa koristaa monen sävyiset säikeet. Niiden värit vaihtelevat kauniin vaaleista syvän tummiin sävyihin. Luonnollisuus, perinteikkyys ja monivivahteisuus ovatkin juutin ainutlaatuisuutta parhaimmillaan.”

Kokeile Into Sisustusmaalia kodin seiniin. Ylläty sen peittävyydestä, hajuttomuudesta ja helpposivelteisyydestä. Valitse Ovi- ja ikkunamaali pönttöuunien pinnalle. Tiilitakan voi maalata Into Sisustusmaalilla. Paneelit Into Paneelimaalilla. Puulattioihin ja kulutusta vaativiin kohteisiin kannattaa valita Uula Puulattiamaali. Kaikki ihanat sävyt kodin sisäpintojen maalaamiseen löydät Sisävärikartastamme ja Perinnevärikartastamme.


Juutti – IHANAN kotoisia VÄRIYHDISTELMIÄ

Sisävärikartan sävykortit ovat tarkoitettu väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä. Ajaton ja pehmeän luonnollinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Juutti, Dyyni, Kardemumma ja Pippuri.


Sävypaletti

Tutustu SävyPalettiimme tai sisävärikartan sävykortteihimme. Ihastu ja inspiroidu. Innostu ja piristy. Ammenna energiaa tai tunnelmoi. Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luotu sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse. Tutustu muihin ihaniin sävymaailmoihin Suunnittelijan SävyPaletissa tai uppoudu värien maailmaan Sävyjen aarteet– esitteemme lehdillä.