Skip to main content

Karambola – Hurmaavan ihana


Karambola on vaniljaisen kermainen sävy, joka antaa kepeyttä ja pehmeyttä sisustettavaan tilaan. Hurmaavan ihana, täyteläinen vaaleankeltaisuus, jossa on kuitenkin sopivasti väriä ja luonnetta. Sävy sopii erittäin hyvin yhdistettäväksi luonnonvaaleiden sävyjen kanssa. Kaikki luonnolliset ja maanläheiset sävyt, kuten harmaat ja rusehtavat värit sopivat Karambolan kaveriksi, jolloin sisustuksellinen tunnelma on rento ja tasapainoinen.

Muistathan, että maalaamisen ei aina tarvitse olla monella suurella pinnalla. Käytä Karambolaa pieninä väriläiskinä. Mitäpä jos maalaisit sillä  rottinkiset tuolit tai olohuoneen puisen kirstun, keittiön kaapinovet, lastenhuoneen tehosteseinän tai vaikkapa keittiön puolipaneelit. Keltaiset värit tuovat auringonpaisteen ja valon tullessaan jo pieninäkin määrinä. Esimerkiksi aistikas, rauhallisen pehmeä ja syvällinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Karambola, Hortensia, Polku ja Taival. Sävy-yhdistelmän löydät sävypaletistamme tai sivun alaosasta.

Sävypaletti

Tutustu SävyPalettiimme. Löydä kauneimmat sävysi ja anna väriesi valloittaa. Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luoto sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.


Karambola ja muita keltaisia sävy-yhdistelmiä sisustukseen

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä.


Valitse sävyn lisäksi maalattavaan kohteeseen sopiva maali

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset Into  Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii Into Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.