Skip to main content

Kardemumma – Ripaus kotoisuutta

Kardemumma on aavistuksen punertava, tummemman ruskea sävy, jossa on ripaus suklaata ja kahvia. Ihanan kotoisa ja lämmin sävy kodin rakkaimmille pinnoille. Kardemumman sävy sopii erityisesti tiloihin, jossa tavoitellaan turvallista ja vahvaa olemusta. Sävy sopii erityisesti lattioihin ja portaisiin, mutta on myös oma voimakas kokonaisuus seinäpinnoilla ja puolipaneeleissa, jolloin se sopii yhdistettäväksi voimakkaiden suurikuviollisten ja värikkäiden tapettien kanssa.

Kardemumman kanssa sopivat yhteen monet sävyt. Vahvojen  sävyjen kanssa se toimii tasapainottajana ja rauhoittaa tilaa. Vaaleille sävyille se antaa sopivasti kontrastia ja vivahteikkuutta. Kardemumman sävy on luonnikas oli kyseessä sitten perinteisempi tai nykyaikaisempi sisustusvärimaailma. Vahvaan väritykseen soveltuva Kardemumma on omiaan mm. sävyjen Ananas, Mandariini ja Mustikka kanssa.

Tutustu SävyPalettiimme ja löydä ihania väriyhdistelmiä

Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luotu sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.


Kardemumma – Ihanan pehmeitä väriyhdistelmiä

Sisävärikartan sävykortit ovat tarkoitettu väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä. Lumoavan herkkä ja lempeän kotoisa sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Kardemumma, Kaneli, Villa ja Höyhen. Kardemumman sävyssä on mausteinen tunnelma. Luo lämmin ja kotoisa sisustus yhdistelemällä pehmeitä, luonnosta ammennettuja sävyjämme.


Valitse sävyn lisäksi maalattavaan kohteeseen sopiva maali

Sisävärikarttamme sävyt voidaan sävyttää Into Paneelimaaliin (vaaleita sävyjä), Into SisustusmaaliinInto KalustemaaliinUula Ovi- ja ikkunamaaliin sekä Uula Puulattiamaaliin. Voit siis huoletta valita sävyt kodin sisustukseen lattiasta kattoon saakka. Voit valita sisäsävyjä myös Perinnevärikarttamme sävyistä. Maali tulee aina valita maalattavan kohteen mukaan, jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä lopputulos, pinnoilla, jotka joutuvat suuremmalle rasitukselle tai vaativat enemmän kulutuksenkestoa tai pesunkestävyyttä.