Skip to main content

Kivi

Kivi on luja ja vahva, hennosti punertavaan taipuva keskiharmaa sävy, jossa on vivahteikkuutta ja piilotettua sävyisyyttä. Sen muuntuva ainutlaatuisuus on kiehtovaa. Sävyn leikittelevyydessä on sen salaisuus. Kivi -sävyssä piilevä pieni violettisuus korostuu valaistuksen mukaan.

Keskivahva sävy sopii erinomaisesti vaaleiden sävyjen kumppaniksi. Voimakkuutensa ansiosta Kivi sopii lattioihin ja kalusteisiin, mutta sillä luot monimuotoista kauneutta ja sävyjen harmoniaa myös seinäpintohin. Kiven kaveriksi sopivat harmaat, siniset ja punertavat sävyt. Oranssin ja keltaisen kanssa se toimii tasapainottajana. Ruskeista sävyistä se saa tasavertaisuutta. Mustaan yhdistettynä Kivestä nousee esille sävyn voima ja vahvuus.

Maalien kiiltoasteet, maalattavan pinnan karheus, tilassa oleva valaistus ja luonnonvalo sekä muut tilassa olevat värit ja materiaalit vaikuttavat oleellisesti sisävärien havaintoon. Sen vuoksi maalattavaan kohteeseen suunniteltu sävy kannattaa valita siinä tilassa, johon se tulee. Huomiothan myös, että sävyt näyttävät erilaisilta suurilla pinnoilla ja samakin sävy muuntuu erilaiseksi katoissa, seinissä ja lattioissa. Suosittelemme aina koemaalausta valitulla värisävyllä, jotta voidaan varmistaa sekä valitun sävyn että sävytetyn maalin oikeanlaisuus. Erilaisista sävytyksistä, sävytyskoneista ja sävytyspastoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Varaa aina riittävästi samaa maalierää ja sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalimäärä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi.

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset iNTO Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii iNTO Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.

Sisustusvinkki: Kylmän raikas ja vavahduttavan pelkistetty sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Kivi, Mustikka, Salmiakki ja Höyhen.

Kurkista ja löydä lisää väriyhdistelmiä SävyPaletistamme.