Skip to main content

Lastenhuoneen sinisävyinen sisustus

Lastenhuoneen sinisävyinen sisustus on raikas ja seesteinen kokonaisuus, johon voi halutessaan liittää rohkeasti värejä. Huoneen olisi kuitenkin hyvä olla asukkaansa näköinen. Siksi lasten kanssa on kiva yhdessä suunnitella, millainen heidän oman huoneensa värimaailma ja sisustus voisivat olla. Huoneen toiminnallisuus ja tilankäyttö kannattaa myös miettiä niin, että huoneessa on tilaa ja sinne valitut kalusteet ovat huonekokoon sopivia. Omassa huoneessa on hyvä olla tilaa leikille, opiskelulle ja omille puuhille. Ja maalaaminen yhdessä lasten kanssa on mukavaa ajanvietettä. Samalla lapselle voi opettaa maalaamistaitoja ja niksejä. Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa, eikö niin?

IdeakuvaPienikin huone muuttuu vähän suuremmaksi, kun tilaan tuodaan vaaleita sävyjä. Vaalean seinä- ja kattopinnan tai vaaleiden kalusteiden kaveriksi sopii mainiosti sinisen eri sävyt ja luonnolliset materiaalit. Sininen sävy koetaan usein rauhoittavaksi, rentouttavaksi ja viileäksi. Sininen väri liitetään luovuuteen, taiteellisuuteen ja viisauteen. Lastenhuoneen värimaailmaa mietittäessä siniseen pääväriin voi yhdistää luonnonsävyjä, jolloin tilasta tulee rauhoittava ja tasapainoinen. Huoneeseen saa kepeyttä ja raikkautta lisäämällä sinisen kaveriksi pehmeitä pastellisävyjä. Ja tehokkuutta yhdellä voimakkaalla, mutta muihin sävyihin sopivalla tehovärillä.

Sävyehdotelmissamme on muutamia vaihtoehtoja sisustussävyiksi. Kaikkien sävyjen ei kuitenkaan tarvitse huoneesta löytyä eikä kaikkia sävyjä tarvitse maalata, vaan huoneeseen suunniteltavat sävyt löytyvät esimerkiksi verhoista, matoista, tyynyistä, kalusteista, leluista tai vaikkapa lapsen omista piirustuksista tai harrastusvälineistä.


Tutustu lastenhuoneen vihreänsävyiseen sisustukseen

Tutustu lastenhuoneen oranssinsävyiseen  sisustukseen

Tutustus lastenhuoneen kullankeltaiseen tai kirkkaankeltaiseen sisustukseen


Maalivinkit eri pintojen maalaamiseen

Sävyjen lisäksi on hyvä valita maalattavaan kohteeseen sopiva maali. Näin saadaan paras pesun- ja kulutuksenkestävyys pinnoille, jotka joutuvat enemmän rasitukselle alttiiksi. Maaleihin kannattaa muutenkin tutustua, sillä niiden kuivumisajoissa ja käsittelykerroissa on erilaisuuksia. Into-tuoteperheen maalit ovat hyvä ja turvallinen valinta myös pikkuväen huoneisiin, sillä maalit ovat hajuttomia, nopeasti kuivuvia sekä täysin päästöttömiä.

Seinät: Uula Sisustusmaali himmeä tai puolihimmeä. (riittoisuus 7m2 / litra)

Katto: Uula Sisustusmaali himmeä tai puolihimmeä. (riittoisuus 7m2 / litra)

Kalusteet: Uula Kalustemaali puolihimmeä tai puolikiiltävä. (riittoisuus 7m2/ litra)

Lattia: Uula Puulattiamaali puolihimmeä tai puolikiiltävä. (riittoisuus 10-12m2 / litra)

Ovet ja ikkunapuitteet: Uula Ovi- ja ikkunamaali puolikiiltävä. (riittoisuus 10-12m2 / litra)


VINKIT SISÄMAALAUKSEEN