Skip to main content

Lipaston maalaaminen

Lipaston maalaaminen eri väriseksi antaa kotiin uutta ilmettä. Aina ei siis tarvitse tehdä suuria maalausprojekteja. Sisustuksen tunnelma muuttuu pienilläkin jutuilla mukavasti. Aiemmin kalkkimaalilla valkoiseksi maalattu ja vahakäsitelty lipasto maalattiin puolihimmeällä Uula Puulattiamaalilla kauniin vihertäväksi. Sävyksi valikoitui Uula Sisävärikartan sävy Heinä. Nimestään huolimatta Uula Puulattiamaali sopii erinomaisesti myös kulutuksen – ja pesunkestoa vaativien kalusteiden maalaamiseen. Mutta miten tähän lopputulokseen päästiin, selviää seuraavaksi.


Ennen lipaston maalaamista vaha ja kalkkimaali poistettiin Uula Maalinpoistolla, joka on helppokäyttöinen ja tehokas aine vanhojen maalikerrosten poistamiseen. Maalinpoistoaine levitetään siveltimellä tai telalla maalatulle pinnalle. Vaikutusaika on 1–12 tuntia, riippuen maalityypistä sekä maalikerroksien lukumäärästä ja paksuudesta. Maalinpoistoaineen voi antaa vaikuttaa myös yön yli, jonka aikana se on täysin imeytynyt. Uula Maalinpoistoaine on lähes hajuton, joten sitä voi käyttää myös sisätiloissa.


Kun lipastosta oli saatu vanhat maalit pois, pestiin se Uula Maalipesulla (ohjeen mukaan), jonka jälkeen kuivunut pinta hiottiin kevyesti hiekkapaperilla ja puhdistettiin hiontapölystä ennen maalaamista. Maalaus tehtiin kahteen kertaan, joiden välissä tehtiin kevyt välihionta ja pinnan puhdistus. Puulattiamaali on kosketuskuivaa noin 6 tunnin jälkeen ja päällemaalattavissa noin vuorokauden kuluttua.


Tässä vielä lipasto ennen ja jälkeen.

Lipaston muutokseen tarvittiin:

Uula Maalinpoisto 0,9L

Uula Maalipesu 1L (josta jäi vielä runsaasti uusia projekteja varten)

Uula Puulattiamaali puolihimmeä sävy Heinä 0,9L.

Maalikaavin ja kaksi sivellintä


Hävitä maalijätteet ja kierrätä metallipurkit oikein

Kierrätysinfo