Skip to main content

Louvre-sävy – Syvempää arvokkuutta

Louvre-sävy on voimakas, tumma turkoosi ja merenvihreä sävy, josta huokuu arvokkuutta ja glamouria. Sävy on elegantti, vahva ja syvällinen. Arvokas sisustustunnelma syntyy tästä arvokkaan vahvasta väristä ja suurista kalusteista. Tee vierashuoneesta vaikuttava tai anna työhuoneeseen voimaa ja jykevyyttä. Mausta suurella matolla, tummapuisilla kalusteilla, massiivisella kirjoituspöydällä, nahkanojatuoleilla, kirjahyllyllä kirjoineen. Tai tuo tilaan herkkyyttä valkoisella sävyllä, kepeillä kalusteilla ja kristallikruunun arvokkuudella.

Rauhallinen, viehkeä ja pehmeän sensuelli sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Louvre, Lehdykkä, Basaltti ja Vehnä. Muistathan, että kaikkien sävyjen eri tarvitse olla maalattuina, vaan ne löytyvät mm. kalusteista, sisustustekstiileistä, matoista tai tilassa käytetyistä materiaaleista.

Valitse seinien, lattioiden, ovien ja huonekalujen värit tarkasti ja huolellisesti. Jos aristelet tummia tai vahvoja sävyjä pitäydy vaaleissa sävyissä ja anna ripaus värikkyyttä tekstiileissä tai vaikkapa muutamassa maalatussa taulussa tai kalusteessa. Mikäli rakastat värejä, niiden voimaa ja vahvuutta, kokeile rohkeasti ja testaa. Maalaamisessa mukavinta on se, että maalaus on aina helppo uusia ja värejä helppo vaihtaa.


Sävypaletti

Tutustu SävyPalettiimme. Löydä kauneimmat sävysi ja anna väriesi valloittaa. Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luoto sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.


Louvre-sävy – SÄVYKORTTEJA SISÄVÄRIKARTAN SÄVYISTÄ – VÄRIYHDISTELMIÄ SISUSTUKSEEN

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä.


Uula Pellavaöljymaali ja Into Kalustemaali valittiin Ranskan historiallisesti tunnettujen arvokohteiden restaurointimaaleiksi. Lue lisää!