Skip to main content

Uula Kalustemaalin maalausohjeet

Uula Kalustemaalin maalausohjeet maalaamattomien tai aiemmin maalattujen pintojen maalaamiseen. Uula Kalustemaalit sopivat puu-, lastulevy- ja puukuitulevypinnoille kuivissa sisätiloissa, kuten kalusteisiin, oviin, ikkunapuitteisiin, listoihin ja paneeleihin. Vesiohenteista Uula Kalustemaalia on miellyttävä käyttää, sillä maali on hajutonta, pysyy hyvin siveltimessä ja telassa, maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja valmiin lopputuloksen saa aikaan muutamien tuntien kuluttua. Kalustemaali on myös erinomainen vaihtoehto kalkkimaalille nopean pintakäsittelyn, kestävyyden sekä helpon uudelleenmaalattavuutensa ansiosta.

Uula Kalustemaalin maalausohjeet

Sekoita maali hyvin ennen maalausta ja myös maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva tela tai suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä, yms. suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen uudelleen maalaattavan teippaamista ja maalaamista.

Maalausolosuhteet

Suosittelemme telaa tai sivellintä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.

Esikäsittely & pohjamaalaus & pintamaalaus

Maalaamaton pinta: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat Uula Pohjamaalilla. Maalaa Uula Kalustemaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Vanha maali- tai lakkapinta: Poista irtonainen ja hilseilevä maali. Tarvittaessa voit käyttää tehokasta ja turvallista Uula Maalinpoistoa vanhojen maalikerrosten poistamiseen. Karhenna kiiltävä tai kova maali- tai lakkapinta hiomapaperilla. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Maalaa Uula Kalustemaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Lisätiedot

Kiiltoasteet: Puolihimmeä ja puolikiiltävä

Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.

Ohenne: Vesi

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.  Kierrätysinfo.

Noudata alkuun varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.