Skip to main content

Uula Kuultomaalin maalausohjeet

Uula Kuultomaalin maalausohjeet sisäpintojen kuultomaalaukseen. Uula Kuultomaali on nopeasti kuivuva ja hajuton vesiohenteinen kuultomaali sisäkäyttöön. Tuote sopii uusiin ja vanhoihin käsittelemättömiin sekä kalvoa muodostamattomilla kuullotteilla käsiteltyihin katto- ja seinäpaneeleihin, hirsipintoihin, ikkunapuitteisiin, sisäoviin ja kalusteisiin. Uula Kuultomaali on erinomainen vaihtoehto vahaukselle hyvä pesunkestävyytensä sekä helpon puhdistettavuutensa ja jatkokäsiteltävyytensä ansiosta.

Uula Kuultomaalin maalausohjeet

Sekoita kuultomaali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Kuultokäsittelyissä pinnan karheus, puulaji, aikaisempi väri ja maalaustyö vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Suosittelemme koemaalausta myös halutun peittävyyden varmistamiseksi. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Levitä kuultomaali siveltimellä lauta tai hirsi kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta lakkasiveltimellä tai tasoittajalla riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.

Esikäsittely & pintakäsittely

Esikäsittely: Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja liasta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla tuotteen ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen käsittelyä.

Väritön käsittely: Käsittele pinta värittömällä Uula Kuultomaalilla 1-3 kertaa. Tee välihionta ja poista pölyt käsittelyiden välissä.

Värillinen käsittely: Käsittele pinta värillisellä Uula Kuultomaalilla 1-2 kertaa halutun peittäväksi. Kalusteiden kuultomaalauksessa ja muissa kulutuksenkestoa vaativissa kohteissa voi kestävyyden lisäämiseksi sivellä pinnan vielä 1-2 kertaa värittömällä Uula Kuultomaalilla.

Lisätiedot

Kiiltoaste: Himmeä

Riittoisuus: Sahattu/huokoinen pinta 6-10m2/l. Höylätty/sileä pinta 12–15 m2/l.

Ohenne: Vesi

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.