Skip to main content

Uula Maalinpoiston käyttöohjeet

Uula Maalinpoiston käyttöohjeet vanhojen maalien poistamiseen. Uula Maalinpoistolla poistat helposti useamman vanhan maalikerroksen kerralla. Tuote sopii useimpien maalityyppien ja useiden päällekkäisten maalikerrosten poistamiseen lähes kaikilta pinnoilta, kuten puu-, metalli-, betoni- ja mineraalipinnoilta. Maalinpoistoainetta voidaan käyttää sekä sisä- että ulkomaalien poistamiseen.

Uula Maalinpoiston käyttöohjeet

Levitystapa ja käsittelyolosuhteet

Suosittelemme sivellintä tai telaa. Levityksen voi tehdä myös korkeapaineruiskulla (0,21”–0,31” kokoinen suutin ja 40–50° asteen ruiskutuskulma). Käsittelylämpötila –8°C–+28°C. Vältä käsittelyä suorassa auringonpaisteessa ja tuulisella säällä. Mikäli joudut työskentelemään ko. olosuhteissa, peitä pinta muovikelmulla maalinpoistoaineen haihtumisen estämiseksi.

Maalinpoistoaineen levittäminen: Sekoita tuote ennen käyttöä. Tee koe pienelle alueelle nähdäksesi tuotteen vaikutuksen vanhaan maalipintaan ja käsiteltävään alustaan. Tuote saattaa vaurioittaa joitakin muovilaatuja. Levitä paksu kerros maalinpoistoainetta. Vaikutusaika on 1–12 tuntia. Maalinpoistoaineen vaikutusaika riippuu maalityypistä sekä maalikerroksien lukumäärästä ja paksuudesta. Maalinpoistoaineen voi antaa vaikuttaa myös yön yli, jonka aikana se on täysin imeytynyt.  Maalinpoisto poistaa kerralla jopa yhdeksän maalikerrosta, ellei väliin pääse syntymään kuplia, jolloin maalinpoistoaineen imeytyminen estyy.  Käsittelyn voi toistaa tarvittaessa.

Maalinpoistoaineen vaikutusajan jälkeen ulkotiloissa: Pehmennyt maalipinta voidaan poistaa mm. kaapimella tai teräsharjalla. Ulkopinnoilta helpoiten korkeapainepesurilla tai kuumavesipainepesurilla (60–90°C). Pestessä on tärkeää aloittaa alhaalta ja edetä ylös. Hio pesty ja kuivunut pinta hiekkapaperilla ennen uudelleenmaalausta, jonka voit tehdä mm. Uula Pellavaöljymaalilla, Uula Petrooliöljymaalilla tai Uula Roslagin Mahongilla.

Maalinpoistoaineen vaikutusajan jälkeen sisätiloissa: Pehmennyt maalipinta voidaan poistaa kaapimella tai teräsharjalla. Pese pinta Uula Maalipesulla ohjeen mukaan. Hio pesty ja kuivunut pinta hiekkapaperilla. Käsittele pinta esimerkiksi Ilona Kuultomaalilla,  Into KalustemaalillaUula Ovi- ja ikkunamaalilla tai Uula Puulattiamaalilla valitsemasi tuotteen ohjeen mukaan.

Lisätiedot

Riittoisuus: 1–3 m²/l riippuen poistettavien maalikerrosten määrästä, maalityypistä ja pinnan laadusta.

Työvälineiden puhdistus: Pesu lämpimällä vedellä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Pidäthän huolta siitä, että toimitat maalinpoistossa syntyneen jätteen ongelmajätteiden keräilypisteeseen. Kierrätysinfo.