Skip to main content

Uula Öljykuullon käsittelyohjeet
– Ohjeet sisäpintojen kuultokäsittelyyn

Uula Öljykuullon käsittelyohjeet uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille kalvoa muodostamattomilla kuullotteilla käsitellyille sisäpinnoille. Uula Öljykuulto sopii sisäovien, ikkunapuitteiden, kalusteiden ja lattioiden kuultavaan käsittelyyn. Öljykuulto sopii myös laseeraus-, ootraus- ja koristevärien sideaineeksi sekä pellavaöljy- ja lakkamaalien päälle, jos kiiltoastetta halutaan himmentää. Öljykuulto jättää puun omat kuviot kauniisti esille ja suojaa käsiteltyä pintaa kosteudelta ja lialta. Soveltuu kuiviin sisätiloihin ja katettujen ulkotilojen seinäpintoihin ja kalusteisiin.

Uula Öljykuullon käsittelyohjeet

Sekoita kuultomaali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä erä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla.

Uula Öljykuulto on väritöntä, mutta se voidaan sävyttää yleisimpien kuultovärikarttojen sävyihin. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji, aikaisempi väri ja maalaustyö vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Tuote sopii sellaisenaan, sävyttämättömänä vanhojen huonekalujen ja kalusteiden lakkapintojen ehostukseen, jolloin Öljykuulto hierretään nukkaamattomalla kankaalla käsittelyä vaativaan pintaan ja annetaan kuivua 4-5-tuntia.

Käsittelyolosuhteet

Suosittelemme maalausta siveltimellä, tasoittajalla tai maalausharjalla, riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 5-8 tunnin kuluttua ja uudelleen maalattavissa noin vuorokauden kuluttua.

Esikäsittely & pintakäsittely

Esikäsittely: Puhdista pinta pölystä ja liasta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja katetuissa ulkotiloissa homehtuneet pinnat Uula Homepesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen käsittelyä.

Väritön käsittely: Käsittele käsittelemätön pinta värittömällä Öljykuullolla 1-3 kertaa ja aikaisemmin kuultavaksi käsitelty pinta 2-3 kertaa. Tee välihionta ja pölynpoisto käsittelyiden välissä.

Värillinen käsittely: Käsittele pinta sävytetyllä Öljykuullolla 1-2 kertaa halutun peittokyvyn saavuttamiseksi. Kestävyyden lisäämiseksi voi sivellä pintaan värittömän Öljykuullon.

Lisätiedot

Kiiltoasteet: Puolihimmeä.

Riittoisuus: Höyläpinta 12-15m2/litra. Sahapinta 8-10m2/litra, riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.

Ohenne: Uula Yleisohenne.

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella ja lopuksi pestään vedellä ja saippualla.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun varovaisuutta käsiteltyjen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.