Skip to main content

Uula Paneelimaalin maalausohjeet

Uula Paneelimaalin maalausohjeet maalaamattomille tai aiemmin maalatuille tai lakatuille paneeli- ja puupinnoille kuivissa sisätiloissa. Uula Paneelimaali sopii sisäseiniin ja -kattojen maalaamiseen. Maalilla on erinomainen peittokyky ja tarttuvuus, jonka vuoksi maali ei  tarvitse erillistä pohjamaalausta. Paneelimaalilla on miellyttävää maalata, sillä se on jo maalattaessa hajuton. Uula Paneelimaali on helpposivelteistä, pysyy hyvin siveltimessä tai telassa, tasoittuu kauniisti, peittää hyvin ja kuivuu nopeasti.

Uula Paneelimaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva tela tai suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.

Esikäsittely & pintamaalaus

Maalaamaton pinta: Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Maalaa Paneelimaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Vanha maalipinta tai lakkapinta: Poista irtonainen ja hilseilevä maali. Karhenna kiiltävä tai kova maali- tai lakkapinta hiomapaperilla. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Maalaa Paneelimaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Lisätiedot

Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.

Ohenne: Vesi

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.