Skip to main content

Uula Pohjamaalin maalausohjeet
– Pohjamaali sisäpinnoille

Uula Pohjamaalin maalausohjeet maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, levy-, pahvi- ja kiviainespinnoille kuivissa sisätiloissa. Nopeasti kuivuva ja tartuntaa parantava pohjamaali sopii seiniin, kattoihin, paneeleihin, oviin, ikkunapuitteisiin, karmeihin, listoihin ja kalusteisiin. Tuote ei sovellu lattioiden pohjamaalaukseen. Pohjamaalia ei sovellu kuultavien maalien ja pintakäsittelyaineiden alle.

Pohjamaali vaikuttaa pintamaalin imeytymiseen, parantaa pintamaalin tartuntaa sekä helpottaa pintamaalin käsittelyä. Uula Pohjamaalin päälle voidaan maalata Uula Sisustusmaaleilla, Uula Kalustemaaleilla sekä Uula Ovi- ja ikkunamaalilla. Uula Pohjamaalia on miellyttävä käyttää, sillä maali on hajutonta ja maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja uudelleen maalattavaksi. Uula Pohjamaalia voidaan käyttää myös sellaisenaan himmeässä pintamaalauksessa.

Uula Pohjamaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Uula Pohjamaalilla maalatun pinnan tasoittamiseen voi käyttää kaikkia käyttökohteeseen tarkoitettuja kittejä, silotteita ja tasoitteita.

Maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 4 tunnin kuluttua. Uula Pohjamaali sopii myös ruiskumaalaukseen. Ruiskumaalauksessa pohjamaalia voidaan tarvittaessa ohentaa vedellä. Huokoisia pintoja pohjustettaessa maali voidaan ohentaa noin 15 % vedellä. Huokoisia pintoja ovat esim. huokoiset puukuitulevyt, kartonkipintaiset kipsilevyt, pinkopahvit, tasoite- ja betonipinnat.

Esikäsittely & pohjamaalaus & pintamaalaus

Esikäsittely: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta.

Pohjamaalaus: Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista mahdollinen hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat Uula Pohjamaalilla.

Pintamaalaus: Maalaa valitsemallasi pintamaalilla tuotteen ohjeen mukaan.

Lisätiedot

Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.

Ohenne: Vesi. Huokoisten pintojen pohjamaalauksessa voi ohentaa maalia noin 15% vedellä. Huokoisia pintoja ovat mm. kartonkipintaiset kipsilevyt, huokoiset puupuitulevyt, pinkopahvit sekä tasoite- ja betonipinnat. Uula Pohjamaali soveltuu myös ruiskumaalaukseen. Ruiskumaalauksessa tuotetta voi ohentaa tarvittaessa vedellä.

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.