Skip to main content

Uula Puulattiamaalin maalausohjeet

Noudata alkuun varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

Uula Puulattiamaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivuttua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä, yms., suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen pinnan teippaamista ja uutta maalausta. Suosittelemme maalausta siveltimellä, mohairtelalla tai mohairlastalla, riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta.

Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 6 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa noin vuorokauden kuluttua. Kovettuminen jatkuu vielä kuukauden ajan. Viileä ja pimeä hidastavat maalin kuivumista. Vältä huonekalujen ja raskaiden esineiden siirtämistä vetäen maalatulla pinnalla.

Esikäsittely & pohjamaalaus & pintamaalaus

Maalaamaton pinta: Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat noin 20% ohennetulla Puulattiamaalilla. Pohjamaalauksen jälkeen maalaa pinta 1-2 kertaa. Ohenna tarvittaessa Uula Yleisohenteella.

Vanha maalipinta: Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Poista irtoava vanha maali kaapimella ja hio koko pinta. Vanhat, paksut maalikerrokset voi poistaa tehokkaalla Uula Maalinpoistoaineella. Karhenna kiiltävä tai kova pinta hiomapaperilla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Pohjamaalaa 10% ohennetulla Uula Puulattiamaalilla ohuesti ja anna kuivua. Pohjamaalauksen jälkeen maalaa pinta 1-2 kertaa. Ohenna tarvittaessa.

Lisätiedot

Kiiltoasteet: Puolihimmeä ja puolikiiltävä.

Riittoisuus: Noin 10-12 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.

Ohenne: Uula Yleisohenne

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella ja lopuksi pestään vedellä ja saippualla.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti. Öljymaaleille on olennaista, että vaaleat sävyt saattavat kellastua pimeässä. Tämä on hyvä huomioida sävyvalintoja tehdessä.