Skip to main content

Uula Saunakuullon maalausohjeet

Uula Saunakuullon maalausohjeet uusien ja vanhojen käsittelemättömien sekä kalvoa muodostamattomilla kuullotteilla käsiteltyjen sauna- ja pesutilojen puupintojen maalaamiseen. Uula Saunakuulto sopii kosteiden tilojen katto- ja seinäpaneeleihin, hirsipintoihin, oviin, lauteisiin ja kaidepuihin. Pesutilojen kuultomaalauksessa suosittelemme tuotetta pinnoille, jotka eivät ole suoraan vedelle alttiina. Uula Saunakuulto ei sovellu aiemmin parafiiniöljyllä tai vahalla käsitellyille pinnoille eikä lattiapintojen kuultokäsittelyyn. Saunakuulto on erinomainen vaihtoehto vahaukselle hyvän pesunkestävyytensä sekä helpon puhdistettavuutensa ja jatkokäsiteltävyytensä ansiosta.

Uula Saunakuullon maalausohjeet

Sekoita Uula Saunakuulto huolellisesti ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea sekä halutun peittävyyden varmistamiseksi. Puun omasta sävystä, maalin kiiltoasteesta, aiemmista käsittelyistä sekä sävytyspastoista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Värisävy on hyvä valita aina siinä tilassa ja valaistuksessa, johon se tulee. Valaistus vaikuttaa värihavaintoon. Maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Levitä Uula Saunakuulto lauta, paneeli tai hirsi kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta lakkasiveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua. Suosittelemme laudepinnoille noin viikon kuivumisaikaa ennen kuin pintaa altistetaan vedelle. Tuote saavuttaa lopullisen kestävyyden kuukauden kuluttua käsittelystä, jonka aikana laudepinnat on suojattava laudeliinalla käytön yhteydessä.

Esikäsittely & pintakäsittely

Esikäsittely: Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja liasta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla tuotteen ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen käsittelyä.

Väritön käsittely: Käsittele pinta värittömällä Saunakuullolla 1-3 kertaa. Tee välihionta ja poista pölyt käsittelyiden välissä.

Värillinen käsittely: Käsittele pinta värillisellä Saunakuullolla 1-2 kertaa halutun peittäväksi. Kestävyyden lisäämiseksi voi pintaan sivellä vielä 1-2 kertaa värittömän Uula Saunakuullon.

Lisätiedot

Kiiltoaste: Himmeä

Riittoisuus: Höylätty/sileä pinta 12–15 m2/l.

Ohenne: Vesi

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.