Skip to main content

Uula Grafiittimaalin maalausohjeet

Uula Grafiittimaalin maalausohjeet maalaamattomien tai aikaisemmin maalattujen peltikattojen ja räystäskourujen maalaamiseen. Grafiittimaali on väriltään grafiitinharmaa ja kiiltoasteeltaan puolihimmeä.

Uula Grafiittimaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Suosittelemme maalausta siveltimellä tai maalausharjalla. Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa. Paras maalaussää on pilvipoutainen. Maalattavan pinnan on oltava puhdas ja kuiva. Ilman suhteellinen kosteus alle 80% ja lämpötilan vähintään +5 astetta. Grafiittimaali tarvitsee aina alleen ruosteenestopohjamaalin. Älä maalaa metallipintaa ilman ruosteenestomaalia, sillä grafiitti lisää ruostumisriskiä. Pitkästä kuivumisajasta huolimatta Uula Grafiittimaali kestää vesisateen heti maalauksen jälkeenkin.

Pintojen käsittely

Uusien pintojen käsittely: Anna uuden sinkityn peltikaton hapettua vähintään 2 vuotta ennen maalausta. Pohjamaalaa ruosteenestopohjamaalilla valmistajan ohjeen mukaan. Tee välimaalaus ohuesti 20-30-% Uula Öljymaalin ohenteella ohennetulla Uula Grafiittimaalilla. Anna kuivua ennen pintamaalausta noin 5 vuorokautta. Tee pintamaalaus ohentamattomalla Uula Grafiittimaalilla.

Vanhojen maalipintojen käsittely: Poista irtonainen ja hilseilevä maali tai ruoste teräsharjalla tai kaavinraudalla. Pese pinta Uula Maalinpesulla ja anna kuivua kunnolla ennen maalauskäsittelyä. Maalattavan pinnan on oltava kuiva. Pohjamaalaa puhdistetut ja/tai paljaat peltikohdat ruosteenestopohjamaalilla valmistajan ohjeen mukaan. Tee välimaalaus ohuesti 20-30% Uula Öljymaalin ohenteella ohennetulla Uula Grafiittimaalilla. Anna kuivua ennen pintamaalausta noin 5 vuorokautta. Tee pintamaalaus ohentamattomalla Uula Grafiittimaalilla.

Lisätiedot

Tuotekoko: 9L. Erikoistuote. Kysy saatavuus myynnistä uula@uula.fi tai puhelimitse 010 820 0020.

Riittoisuus: 6-8m2/l.

Kuivumisaika: Kosketuskuiva olosuhteista riippuen noin 1 vuorokauden kuluttua. Päällemaalattavissa noin 5 vuorokauden kuluttua.

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella tai lakkabensiinillä ja lopuksi saippualla ja vedellä.

Varastointi & Ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei ole jäätyvää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen.
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.

Huomioitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.

Käänny epäselvissä tapauksissa neuvontamme tai asiantuntevan jälleenmyyjän puoleen ennen maalauksen aloittamista. Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.