Skip to main content

Uula Puuöljyn käsittelyohjeet
– Puuöljy ulkopuupintojen käsittelyyn

Uula Puuöljyn käsittelyohjeet ulkopuupinnoille. Puuöljy sopii uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästysaineilla käsitellyille puupinnoille, kuten hirsi- ja lautaseiniin, terasseihin, laitureihin, ikkunapuitteisiin, puuportaisiin ja kaiteisiin, puisiin puutarhakalusteisiin sekä puuveneisiin. Tuote soveltuu myös vanhoille painekyllästetyille puupinnoille. Uula Puuöljyä voidaan käyttää myös puupintojen sively- ja upotuskyllästämiseen ja himmeiden öljymaalipintojen ehostamiseen.

Uula Puuöljyn käsittelyohjeet

Uula Puuöljyn värivalinnassa on otettava huomioon käsiteltävän pinnan oma väri. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji sekä aikaisempi väri vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Tuote saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen työn aloittamista.

Sekoita Puuöljy huolellisesti aina ennen käsittelyä ja sen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä erä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti. Älä tee käsittelyä vesisateessa tai suorassa auringonpaisteessa äläkä käsittele auringon kuumentamaa pintaa.

Käsittelyolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +10°c. Ohuesti sivelty pinta on kosketuskuiva noin 5-8 tunnin kuluttua ja uudelleen käsiteltävissä vuorokauden kuluttua. Imeyttämällä tai upottamalla käsitelty pinta kuivuu huomattavasti kauemmin (vähintään 3 vrk). Tiivis tai uusi höyläpinta hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti.

uusi höyläpinta voi hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti. Maalaamiseen suosittelemme sivellintä.

Esikäsittely & käsittelyohjeet

Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla, homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva vanha puunsuoja teräsharjalla ja kaapimella. Käsittele puhdistettu pinta Uula Homesuojalla. Uusi höyläpinta on karhennettava ennen pintakäsittelyä tai annettava haristua 1-2 vuoden ajan, jolloin ennen pintakäsittelyä suosittelemme pinnan pesemistä Uula Homepesulla, ohjeen mukaan. Koska Uula Puuöljy on läpikuultava käsittelyaine, sen alla ei käytetä pohjamaalia.

Pintakäsittely: Sivele Puuöljy kahteen kertaan. Anna edellisen käsittelyn kuivua ennen toista käsittelyä. Suosittelemme huoltokäsittelyä aikaisemmin käsitellyille pinnoille alkuperäisellä tai sitä vähän tummemmalla sävyllä. Jos pintaan jää imeytymätöntä öljyä, pyyhi pinta nukkaamattomalla liinalla ennen lopullista kuivumista.

Puutavaran sivelykyllästäminen: Sivele Uula Puuöljy 1-4 kertaa noin tunnin välein. Vaativien ja säälle alttiiden kohteiden käsittelyssä suositellaan 1-2 lisäkäsittelyä aikaisintaan vuorokauden kuluttua.

Upotuskäsittely: Upota määrämittoihin katkottu puutavara Uula Puuöljyyn. Anna imeytyä muutamasta minuutista muutamaan tuntiin käyttötarkoituksen mukaan. Valuta ylimääräinen öljy pois ja tasoita vielä siveltimellä mahdolliset valumat. Jätä kuivumaan ritilän tai rimojen päälle.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 10 m2/l, sahapinta 6 m2/l.

Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne

Työvälineiden puhdistus: Uula Yleisohenteella ja pesu vedellä ja saippualla heti työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tuote on ei ole jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.