Skip to main content

Uula Puuöljyn käsittelyohjeet
– Ulkopuupintojen käsittely terassiöljyllä

Uula Terassiöljyn käsittelyohjeet uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästysaineilla käsitellyille puupinnoille, kuten hirsi- ja lautaseiniin, terasseihin, laitureihin, puuportaisiin ja kaiteisiin, puisiin puutarhakalusteisiin sekä puuveneisiin. Tuote soveltuu myös vanhoille painekyllästetyille puupinnoille. Terassiöljyn värivalinnassa on otettava huomioon käsiteltävän pinnan oma väri. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji sekä aikaisempi väri vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Sävytetty Uula Terassiöljy saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen työn aloittamista.

Uula Terassiöljyn käsittelyohjeet

Sekoita Terassiöljy huolellisesti aina ennen käsittelyä ja sen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä erä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti. Älä tee käsittelyä vesisateessa tai suorassa auringonpaisteessa äläkä käsittele auringon kuumentamaa pintaa.

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +10°c. Käsitelty pinta on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua ja uudelleen käsiteltävissä noin 4 tunnin kuluttua. Tiivis tai uusi höyläpinta hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti.

Esikäsittely & käsittelyohjeet

Esikäsittely: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla, homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva vanha puunsuoja teräsharjalla ja kaapimella. Käsittele puhdistettu pinta Uula Homesuojalla. Uusi höyläpinta on karhennettava ennen pintakäsittelyä tai annettava haristua vuoden ajan, jolloin ennen pintakäsittelyä suosittelemme pinnan pesemistä Uula Homepesulla, ohjeen mukaan. Koska Uula Terassiöljy on läpikuultava käsittelyaine, sen alla ei käytetä pohjamaalia.

Pintakäsittely: Sivele Terassiöljy kahteen kertaan. Anna edellisen käsittelyn kuivua ennen uudelleenkäsittelyä.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 10 m2/l, sahapinta 6 m2/l.

Ohenne: Vesi.

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla heti työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tuote on jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.