Skip to main content

Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet
– Pohjatöihin ja maalaamiseen

Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet aiemmin käsittelemättömien puupintojen esikäsittelyyn ennen pintamaalausta. Uula Pohjamaali on nopeasti kuivuva ja hengittävä vesiohenteinen pohjamaali ulkopuupintojen pohjamaalaukseen. Ulkopohjamaalia ei käytetä Uula Keittomaalin eikä kuultavien ulkomaalien alla, eikä höylähirsipinnoilla.

Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tarkista sävy ennen maalaustyön aloittamista tekemällä koemaalaus laudanpalalle tms.

Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +5°c. Maali on kosketuskuiva noin ½ h kuluttua. Päällemaalattavissa n. 6 h kuluttua. (+20°c ja suhteellinen ilmankosteus <80 %). Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa. Suosittelemme maalausta siveltimellä. Käyttäessäsi korkeapaineruiskua on ruiskun suutinkoko 0,5mm ja ohennus tarvittaessa 0-10 vedellä%.

Esikäsittely & pohjamaalaus & pintamaalaus

Esikäsittelyt

Maalaamaton pinta: Puhdista maalattava pinta mahdollisesta pölystä, liasta, homeesta yms. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja homehtunut pinta Uula Homepesulla. Jos kyseessä on hyvin sileä uusi höyläpinta hio pinta karheaksi tartunnan varmistamiseksi. Poista mahdolliset pihkavalumat ennen maalausta. Hio harmaantunut/nukkaantunut puupinta. Kun maalaat irtolautoina vaakasuorassa, voit ohentaa maalia max. 15 % vedellä. Maalaus: Uula Ulkopohjamaalilla. Anna kuivua vähintään 6 tuntia ennen pintamaalausta.

Pintamaalaus: Valitun maalityypin ohjeiden mukaan.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 8–12 m2/l, sahapinta 6–8 m2/l.

Ohenne: Vesi

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei kestä pakkasta, jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.  Kierrätysinfo.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.