Skip to main content

Kysymyksiä sisämaaleista ja sisämaalauksesta

Kysymyksiä sisämaalauksesta -osio sisältää kysymyksiä ja vastauksia maalin valintaan ja maalaamiseen liittyen.

Voiko Uula Kalustemaalilla maalata vain kalusteita?

Uula Kalustemaali sopii sisätiloissa olevien puu-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen maalaamiseen. Uula Kalustemaalilla voit maalata huonekaluja, ovia, listoja, ikkunapuitteita, paneeleita, jne. Uusien puupintojen pohjamaalaamiseen suosittelemme Uula Sisäpohjamaalia. Noudata alkuun (1kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä.

Voiko Uula Sisustusmaalilla maalata tapetin päälle?

Kyllä voi, jos tapetti on siisti ja hyvin kiinni. Kuitenkin huonosti seinässä oleva tapetti saattaa irrota ja kupruilla. Suositeltavampaa on ensiksi irrottaa vanha tapetti kokonaan ja sitten maalata seinä Uula Sisustusmaalilla. Maalattu tapetti on vaikeampi irrottaa seinästä kuin maalaamaton. Uula Sisustusmaali soveltuu erinomaisesti myös pinkopahvin maalaamiseen.

Onko teillä testipurkkeja?

Valikoimissamme on nyt pieni 0,225 L puolihimmeä Uula Kalustemaali, jota voi käyttää paitsi pieniin maalausprojekteihin, myös sävyjen testaamiseen. Värisävyjä kannattaa testata erilliselle, mutta samankaltaiselle puulle tai pintamateriaalille, ja tarkastella sävyjä siinä tilassa ja valaistuksessa, johon maalausta suunnitellaan. Seinän maalausta suunnitellessa kannattaa maalata riittävän suuri testialue, sillä värisävyn voimakkuus ja tehokkuus muuntuvat suurilla pinnoilla ja vaalealtakin tuntunut sävy saattaa sisäpinnoilla yllättää tummuudellaan. Toisaalta, jotkut sävyt saattavat näyttää vaaleammilta laajalla pinnalla kuin värikartan pienessä neliössä.

Kysymyksiä sisämaaleista ja sisämaalauksesta eri pinnoille

Mikä maaleista sopii tiilitakan maalaamiseen?

Tiilitakan ja muuripinnan maalaamiseen suosittelemme Uula Sisustusmaaliamme ja pohjustukseen Uula Sisäpohjamaaliamme.

Millä maalilla voin maalata pönttöuunin?

Uula Ovi- ja ikkunamaalilla voi maalata sisätilojen metallipintoja, kuten esimerkiksi pönttöuuneja. Mikäli metallipinta on maalaamaton tai edellinen maali on osittain irronnut, pitää metallipinta pohjamaalata ruosteenestopohjamaalilla ennen Ovi- ja ikkunamaalilla maalaamista.

Himmeä sisäöljymaali käy kuvauksen mukaan myös kiviainespintaisille seinille. Voiko sillä maalata aiemmin maalatun palomuurin talvet kylmillään olevassa pirtissä?

Voi oikein mainiosti. Ensin tulee kuitenkin selvittää millä maalilla palomuuri on aiemmin maalattu. Mikäli aiempi maalaus on tehty öljymaalilla ja maalin kestävyys pinnalla on ollut hyvä, voi päällemaalauksen tehdä Himmeällä Sisäöljymaalilla. Jos muuri on maalattu vesiohenteisella maalilla ja on ollut kuumuuden kestävyydeltään hyvää, suosittelemme maalaamista Into Sisustusmaalilla. Ennen maalausta pitää huolehtia maalattavan pinnan peruspuhdistuksesta ja pesusta Uulan Maalinpesuaineella. On tärkeää varmistaa, että muurista on poistunut kosteus talven jäljiltä ennen maalausta.

Millainen on Himmeän sisäöljymaalin lämmönkestävyys, kun palomuuri lämpiää aika lailla? Ilmeisesti sisäöljymaali siis kestää lämpöä siinä kuin jokin palomuurimaalikin?

Himmeä Sisäöljymaali kestää kuumuutta vaikka maali ei ole ns. kuumakestomaali. Mikäli muurissa on vaurioitunut kohta, ilmenee se maalin muuttumisena ruskeaksi ja johtuu yleensä ylikuumentumisesta. Tämänkaltaista ongelmaa esiintyy enemmän pönttöuunien suuluukun ympäristössä.

Millä maalilla voi maalata saunan paneelit?

Uula Saunakuulto soveltuu kosteiden tilojen, kuten saunan seinien ja kattojen maalaamiseen. Myös lauteiden ja  ja kaidepuiden käsittelyyn.

Mikä sisämaali sopii parhaiten talvet kylmillään olevan mökin sisäseiniin tai -kattoon?

Talvet kylmillään olevan mökin sisäseinät ja -katot voi maalata Uula Himmeällä Sisäöljymaalilla tai Uula Kalustemaalilla. Suosittelemme Himmeää Sisäöljymaalia, mikäli seinät on aikoinaan käsitelty perinteisellä öljymaalilla. Mikäli seinät on maalaamattomat tai ne on aikaisemmin maalattu vesiohenteisella maalilla, voi seinät maalata Into Kalustemaalilla. Maalaus tulee silloin tehdä kuivaan ja lämpimään aikaan eli kesällä.

Minkä värikartan mukaan voin valita Uula Sisustusmaalin, Uula Kalustemaalin ja Uula Kuultomaalin sävyjä?

Suosittelemme sävyjen valitsemista Sisävärikartastamme tai Perinnevärikartastamme. Sisustusmaalit, Kalustemaali ja Kuultomaali & Saunakuulto voidaan sävyttää myös useimpien värikarttojen peittäviin tai kuultaviin sävyihin maalityypistä riippuen.

Saako verkkokaupastanne sisämaaleja muissa kuin Uulan värikarttojen väreissä?

Saa, mahdollisuuksien mukaan. Mikäli toiveissa on jonkin muu sävy, kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostilla uula@uula.fi tai soittaa 010 820 0020 / myynti, niin neuvomme sinua tekemään tilauksen siten, että toivomasi väri voidaan sinulle toimittaa.