Skip to main content

Mandariini on ainutlaatuisen pehmeä, paahteisen oranssinen sävy, joka huokuu tyylikkyyttä ja arvokkuutta. Sävy on arvoituksellinen ja miellyttävä ja siinä on lämmintä energisyyttä, arvokkuutta, voimaa, syvyyttä ja varmuutta. Sävy ei ole liian oranssinen vaan taipuu pehmeästi lähemmäs terrakottaa ja saviruukun sävyä.

Joillekkin meistä oranssiin taipuvat värin sävyt ovat liian rohkeita ja uhmakkaitakin valintoja sisustukseen. Pehmeän ja murretun oranssin sävyn valitseminen sisustukseen on oiva, mutta rohkea valinta. Mandariinin sävy on lämminhenkinen ja rauhaisa myös suurilla seinäpinnoilla. Sävy sopii sisustukseen, jossa käytetään suuria tummia kalusteita tai rouheita elementtejä, aasialaista tunnelmaa. Sävyn kanssa toimivat myös vaaleat, vaniljaiset tai vaalean beiget kalusteet sekä luonnolliset materiaalit. Sävyn vastapainoksi voi tuoda myös luonnollisen vihreitä sävyjä.

Sisustusvinkki: Rauhoittava ja kotoisan leppoisa sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Mandariini, Lehdykkä, Niitty ja Villa.

Tutustu muihin ihaniin Sisävärikarttamme sävyihin ja yhdistele niitä rohkeasti oman mieltymyksen mukaan.

Ideoita ja vinkkejä väriyhdistelmiin saat Suunnittelijan Sävypaletista.