Skip to main content

Luonnonöljymaalia lahjomattoman rehellisenä käsityönä

Ihminen on tarkoitettu luomaan käsillään, hyödyntämään käden ja ajatuksen yhteistyötä. On uskomattoman tyydyttävää yhdistää yksinkertaisia materiaaleja, tunnistaa vankasta kokemuksesta tarkalleen se hetki, kun seos on valmis ottamaan vastaan seuraavan raaka-aineen tai siirtymään seuraavaan vaiheeseen, ja tarkkailla ainesten muodonmuutosta joksikin suuremmaksi kuin osiensa summa. Käsityön tekijä myötäilee elementtien tanssia, fysiikan lakien toteutumista ja ottaa samalla osaa johonkin itseään suurempaan. Tällaisella käsityöllä on sielua ja sydäntä, siinä on jotakin tinkimättömän rehellistä.

Laadukas käsityö syntyy pitkään hiotusta kokemuksesta, joka ei kuulu pelkästään yksittäiselle käsityön tekijälle, vaan kokemuksesta, joka kurkottaa yli sukupolvien. Taitomme rakentaa lämpimiä, turvallisia ja kestäviä asumuksia juontaa juurensa ihmisiin, jotka oppivat kaatamaan puita, yhdistämään materiaaleja, rakentamaan niistä. Tietomme ja taitomme tänään perustuvat ja sisältävät lukemattomien sukupolvien yritykset, erehdykset ja menestyksen.

 

 

Vaatimattomasta kasvista talomaaliksi

Uula Color pohjaa työssään aivan ensimmäisiin Suomessa maalattuihin rakennuksiin, jotka käsiteltiin luonnonöljypohjaisella punamultamaalilla. Kehitämme tuotteitamme vastaamaan nykypäivän tarpeita ja haasteita, mutta teemme sen menneiden polvien kokemusta kunnioittaen.

Uulan Colorin ytimessä ovat luonnonöljyt, ja uskomme niistä valmistettuihin maaleihin, koska kokemus on osoittanut ne paitsi toimiviksi ja kestäviksi, myös eettisesti tarpeellisiksi. Maaöljypohjaisista tuotteista on ollut ihmiselle paljon hyötyä, mutta nyt tiedämme varmemmin kuin koskaan, mitkä tuhoisat seuraukset siitä on ympäristöllemme. Pellava on vaatimaton kasvi, joka pärjää niukoilla ravinteilla ja vedellä, se kasvaa kesän ja palaa maan kiertoon syksyllä. Myös siinä on jotakin lahjomattoman rehellistä.

 

Terveelliset kodit tehdään luonnonmateriaaleista

Me suomalaiset olemme kasvaneet yhdessä metsien kanssa ja elämme edelleen riittävän läheistä yhteiseloa tietääksemme, että jokainen hengenvetomme on yhteydessä metsään. Metsät ovat ruokkineet ja suojanneet meitä, ja puu on edelleen halutuin materiaali asumuksiin, koska siitä saa lämpimän, terveellisen, elävän kodin.

Kohdellaksemme tätä meistä huolehtivaa materiaalia sen ansaitsemalla kunnioituksella, haluamme pitää sen terveenä antamalla sen hengittää. Muovi ei kuulu maaleihimme, sillä se vahingoittaa paitsi ympäristöä, myös puuta. Hengittävillä luonnonöljyillä ja maan omilla pigmenteillä suojattuna puu pysyy vahvana ja kestää kymmeniä, jopa satoja vuosia.

 

Sävyjen kulttuurihistoria kulkee maaleissamme

Vaikka kehitämme tuotteitamme jatkuvasti ajan vaatimien muutosten mukaan, ydinolemukseltaan maalimme ovat samoja kuin 300 vuotta sitten. Myös sävymme ovat samoja, sillä ne juontuvat pigmenteistä, joita maapallomme on valmistanut miljoonia vuosia. Nämä sävyt ovat syviä, runsaita ja täyteläisiä.

Ne kantavat paitsi maaperiemme historiaa, myös suomalaisen rakennuskannan historiaa. Kartanot, kirkot, maatalot ja ladot sävyttävät kulttuurihistoriaamme. Arkkitehtuurin alati muuttuessa on ilahduttavaa ja lohdullisen ankkuroivaa, että mukana kaikuvat sukupolvien perinteet.

 

Osta Uula-maaleja suoraan verkkokaupastamme