Skip to main content

Paneelikaton maalaaminen Into SisustusmaalillaPaneelikaton maalaaminen

Paneelikaton maalaaminen

Paneelikaton maalaaminen saattaa tuntua hankalalta. Kuitenkin, kun valitsee itselleen sopivat työvälineet ja hyvin peittävän ja mukavan nopeasti kuivuvan maalin, käy maalauspuuhat helpommin kuin ajattelikaan. Paneelikaton maalausprojektin teki tällä kertaa Annu, joka pitää blogia nimeltään Tuleentuijottaja.


“Tuleentuijottaja on maalla miehen ja eläinlauman kanssa asusteleva taivaanrannan maalari, joka rakentaa hirsistä ekotaloa hometalon tilalle. Rakentamista, DIY-hommia, remppailua, vanhoja romuja, eläintenhoitoa, elämää maalla, kotoilua ja haahuilua siellä täällä, niistä täällä kirjoittelen. Tervetuloa mukaan!” -Annu-


Maistiaisia ja ajatuksia Paneelikaton maalaamisesta – blogista ammennettua

Tuleentuijottaja -blogissa saat Annulta oivat niksit, ideat ja kokemukset siitä, miten paneelikaton maalaus kannattaa toteuttaa. Maalauksen perusajatuksena oli maalin hengittävyys ja perinteisyys. Alun perin ajatellun Pellavaöljymaalin tilalle valikoitui Into Sisustusmaali. Aiemmin maalaamattomat paneelikatot maalattiin Into Sisäpohjamaalilla ja sitten himmeällä Into Sisustusmaalilla.

“Olen käyttänyt Intoa aiemmin joillain työmailla paneelien maalauksessa, kun haettiin vanhaa liimamaalipintaa muistuttavaa jälkeä, mutta helppoa maalia. Joten käyttökokemusta minulla maalista jo olikin.”

Into Sisustusmaali on muoviton, hengittävä ja hajuton vesiohenteinen öljymaali sisäseinien ja -kattojen maalaukseen. Maali voidaan sävyttää yleisimpien värikarttojen peittäviin sävyihin, joten värivaihtoehtoja on runsaasti. Into Sisäpohjamaalia voi käyttää myös himmeään pintamaalaukseen ja voidaan sävyttää värikarttojen vaaleisiin sävyihin.

“Intolla maalatessa maalia tulisi käyttää runsaasti, koska se kuivuu nopeasti, jolloin kuivempiin kohtiin saattaa jäädä maalausjälkiä tai kiiltoeroja. Käyttämäni maali oli kiiltoasteeltaan himmeä, joka antaa enemmän anteeksi maalausjäljessä. En halunnut kattoon yhtään kiiltoa, vaan himmeä Into on mielestäni todella kaunis pinta, vähän kuin liimamaalilla maalattu. Sävy oli ihan Uulan perusvalkoinen, Höyhen nimeltään.

Into Sisustusmaali ja Into Sisäpohjamaali ovat nopeasti kuivuvia, mikä vauhdittaa maalausprojektia mukavasti.

Perinteisiin pellavaöljymaaleihin verrattuna suuri plussa oli myös nopea kuivumisaika. Pohjamaalattuja paneeleita pystyi taapeloimaan päällekkäin aika nopeasti maalaamisen jälkeen ja pintamaalikin kuivui uudelleenmaalattavaksi parissa tunnissa. Maali on myöskin hyvin hajuton, niin hajusteherkkänä sen kanssa oli mukava työskennellä. Vesiohenteisena se ei myöskään kellastu niin paljoa pimeimmissä huoneissa kuten pellavaöljymaali”
Valokuva: Annu/ Tuleentuijottaja-blogi