Skip to main content

Parempaa kuin kalkkimaali – kalkkimaalilla maalaamiseen löytyy vaihtoehtoja

Kalkkimaalit tai paremminkin kalkkimaaleiksi kutsutut maalit ovat viime aikoina herättäneet kysymyksiä. Kyseiselle maalille oikeampi nimitys olisi liitumaali (chalk paint), mutta alun perin käännösvirheestä johtuen maalin nimi on muotoutunut kalkkimaaliksi. Erilaisia “kalkkimaaleja” on tarjolla runsaasti. Tuotteita yhdistävä tekijä on sana Chalk (liitu), mutta maalien sideaineena voi olla lähes mitä vain, kuten pahimmillaan akrylaatti tai jokin muu muovisideaine. Aito ja oikea Kalkkimaali ei sovellu sisustusmaalaukseen vaan se on tarkoitettu lähinnä erilaisten rapattujen kiviainespintaisten julkisivujen maalaukseen. Sen vuoksi voimme sanoa, että Into ja Ilona ovat parempaa kuin kalkkimaali.


Turvalliseen sisämaalaukseen

Näissä “kalkkimaaleissa” kuluttajaa kiinnostavat luontoystävällisyys, hajuttomuus ja hengittävyys. Nämä samat ominaisuudet ja muutama muukin vielä lisäksi löytyvät vesiohenteisista sisämaaleistamme, Intosta ja Ilonasta, joiden sideaineena ovat uusiutuvat luonnonöljyt. Into ja Ilona sisämaalimme eivät sisällä muovia ja ovat täysin päästöttömiä. (eivät sisällä mitään haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (ei VOC-päästöjä).

Päästöttömien ja hengittävien sisämaalien tuoteperhe

Parempaa kuin kalkkimaali – Kulutuksenkestoa ilman vahausta

Into ja Ilona sisämaaliemme kulutuksenkesto on erittäin hyvä sellaisenaan. Maalauksen jälkeen maalipintaa ei tarvitse suojata vahalla, kuten “kalkkimaaleja” käytettäessä. Näin ollen vaikkapa värisävyn vaihtaminen käy helposti ja nopeasti, sillä pohjakäsittelyksi riittää peruspuhdistus.

Parempaa kuin kalkkimaali – Soveltuvuus erilaisille pinnoille

Into Sisustus– ja Kalustemaalit kuivuvat nopeasti ovat hyvin peittäviä. Niitä voidaan käyttää sisämaalauksessa mm. puu-, lastulevy-, puukuitulevy-, paneeli- ja hirsipinnoilla sekä tiili-, muuri- ja kiviainespinnoilla. Ilona Kuultomaali soveltuu eri puupintojen kuultokäsittelyihin ja on erittäin hyvä vaihtoehto mm. puu- ja hirsiseinien vahaukselle, koska se levittyy kauniisti ja tasaisesti ja on helposti uudelleenmaalattavissa joko kuultavalla tai peittävällä maalilla. Muistutammekin siis vielä, että vahattu puupinta vaatii yleensä vahan poistamisen hiomalla tai maalinpoistoaineilla ja joissain tapauksissa tartuntapohjamaalin käytön ennen maalausta. Ilona Saunakuulto soveltuu erinomaisesti kosteiden tilojen, kuten saunan ja pesuhuoneen seinä- ja kattopintojen sekä lauteiden ja kaidepuiden käsittelyihin.


Sisustusmaalilla ja kalustemaalilla saat aikaan kestävää pintaa. Kuva Hans Koistinen.

Parempaa kuin kalkkimaali – Helppohoitoisuus ja pesunkestävyys

Into ja Ilona maaleilla maalatut pinnat on helppo pitää puhtaana. Niillä on hyvä pesunkestävyysluokka (SFS 3755: yli 2000 harjausta Into Sisustusmaali himmeä, muut yli 5000 harjausta). Mikäli maalattu pinta tarvitsee puhdistusta, sitä voi huoletta pyyhkiä kostealla liinalla ja pesuaineena voi käyttää neutraaleja pesuaineita. Maalattu pinta ei ole tahmea, jolloin lian puhdistaminen käy helposti. Näiden ominaisuuksien vuoksi voimme sanoa, että Into ja Ilona ovat parempaa kuin kalkkimaali.


Oikean maalin valinta

Into -maaleihimme on valittavana erilaisia kiiltoasteita ja satoja sävyjä. Maalattu pinta on kaunis ja tasainen. Valitsemalla himmeän tai puolihimmeän kiiltoasteen saat maalattavalle pinnalle “kalkkimaalilla maalatun tunnun”. Maalityyppi tulee valita maalattavan kohteen mukaisesti, jolloin saavutetaan mahdollisimman hyvä kulutus- ja pesunkesto kohteissa, jotka altistuvat suuremmalle rasitukselle tai käytölle. Sisäseinä- ja kattopinnoille sekä tiili- ja muuripinnoille suosittelemme Into Sisustusmaalejamme. Kalusteisiin, puolipaneeleihin, oviin ja ikkunapuitteisiin suosittelemme Into Kalustemaaliamme. Himmeäpintainen Ilona Kuultomaalimme sopii sisäseinien- ja kattojen kuultokäsittelyihin sekä erilaisiin kalusteisiin, oviin ja ikkunapuitteisiin. Lattioiden käsittelyyn suosittelemme Uula Puulattiamaaliamme, joka sopii puulattioille sekä betonilattioille kuivissa sisätiloissa. Uula Puulattiamaalilla maalattu pinta on myös helppo pitää puhtaana.


Parasta laatua M1

Vesiohenteiset sisämaalimme kuuluvat parhaaseen Rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1, joka kertoo rakennusmateriaalien vähäpäästöisyydestä. Tämä luokitus osoittaa myös hyvän sisäilman huomioimista rakennusmateriaalien kehittämisessä ja käyttämisessä. Tämän merkin myötä voit turvallisesti valita Into ja Ilona -maalimme erilaisiin sisämaalauskohteisiin sekä askarteluun, taidemaalauksiin ja tuunailuihin.