Skip to main content

Perinnevärikartan sävykortit – Valmiita sävy-yhdistelmiä ulkomaalaukseen

Perinnevärikartan sävykortit värisuunnittelun tueksi. Kortin ensimmäinen ja isoin sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia, tuttuja ja perinteisiä tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä. Tiesithän, että Perinnevärikarttamme sävyjä voi valita myös sisämaaliemme sävyiksi. Perinnevärikartan sävyt voidaan sävyttää Uula Pellavaöljymaaliin, Uula Petrooliöljymaaliin sekä Uula Ulkopohjamaaliin. Maali tulee aina valita maalattavan kohteen mukaan, jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä lopputulos. Mikäli maalattava pinta on maalaamatonta, voit vaivatta valita itsellesi ja puupinnalle sopivimman maalin. Mikäli maalauskohde on aiemmin maalattu, on tärkeää selvittää aiemmin käytetty maali ennen uuden maalin valintaa.


Sävykortit

Sisävärikartan sävykortit

Olemme koonneet Sisävärikartan sävyistä sävykortit, joiden väriyhdistelmät on mietitty enemmän sisämaalausta ja sisustusta ajatellen. Mikään ei kuitenkaan estä sävyideoiden toteuttamista ulkomaalausta ajatellen. Tästä linkistä pääset tutustumaan Sisävärikartan sävykortteihin.

Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Mikäli haluat tilata maksuttomat värikarttamme, voit tehdä sen kätevästi tästä: Uula Värikartat