Skip to main content

Pisara-sävyPisara – Helmeilevää herkkyyttä

Pisara on helmeilevän kaunis, vaaleansininen sävy, jossa on pehmeää hellyyttä. Etäisen utuisessa sävyssä leikkivät pisaran kuulaus ja kirkkaus. Kauniisti sinertävä Pisara-sävy antaa kodillesi utuisen viileän, mutta rauhallisen tunteen. Lempeä ja pehmoinen sävy on ajaton. Se sopii lattioihin, kattoihin, seiniin ja kalusteisiin. Melkeinpä minne vain. Yhdistä siihen valkoista, niin saat raikkaan sisustuksen tai tummansinistä, niin saat tilaan ryhtiä ja vakuuttavuutta. Pisara-sävyn kanssa voit myös yhdistää kauniita, luonnollisen vaaleita tai rusehtavia sävyjä, kuten sävyjä Ohra, Juutti, Dyyni, Villa tai Sahara. Niiden kanssa luot sinisen värin viileyteen pehmeyttä ja lämpöä.

Pisaran vaaleansiniseen sävyyn voi yhdistää myös muita luonnon omia sävyjä, kuten vihreää, vedenvihreää tai harmaata. Sisustukseen, jossa on paljon luonnonmateriaaleja, kuten kiveä tai puuta sävy Pisara sointuu vaivattomasti. Tyyni, raikas ja seesteisen merellinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Pisara, Kissankello, Versailles ja Heinä. Tärkeintä on, että löydät sinulle kauneimmat sävyt ja sävy-yhdistelmät.


Sisävärikarttamme sävyt on suunniteltu myös sisustusvärimaailmoita ajatellen. Toisiinsa sopivat sävyt löytyvät, kun katsot mieleisesi sävyn lähellä olevia väriskaaloja joko pystyyn, vaakaan tai vinottain. Tarkoitus on, että kaikkia sävyjä ei tarvitse maalata, vaan sävyt voidaan tuoda tilaan myös tekstiileissä, matoissa tai kalusteissa.


Sävypaletti

Tutustu SävyPalettiimme. Löydä kauneimmat sävysi ja anna väriesi valloittaa. Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luoto sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.


Pisara – SISÄVÄRIKARTAN SÄVYKORTIT – VALMIITA SÄVY-YHDISTELMIÄ SISUSTUKSEEN

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä. Tässä muutamia valmiita sävy-yhdistelmiä, joissa sävy Pisara on mukana.


Valitse sävyn lisäksi maalattavaan kohteeseen sopiva maali

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset Into  Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii Into Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.