Skip to main content

Rose – Pehmeän lempeä

Rose on arvokas ja perinteinen, kauniisti tummaan roosaan taipuva sävy, jossa on aatelisuutta ja nostalgiaa. Sävy on viileän lämmin ja siinä on menneen ajan vivahdetta, rohkeutta ja karismaa. Keskivahva sävy sopii yhdistettäväksi muiden keskivahvojen sävyjen kanssa, jolloin se saa mukavasti vastapainoa ja sen oma, lumoavan täydellinen pehmeys nousee kauniisti esille.

Väri on omiaan pienenä piristeenä, mutta toimii myös vaalean sisustusympäristön voimavärinä suuremmillakin pinnoilla, kuten ovissa ja kalusteissa. Silloin sävy kannattaa yhdistää pehmeän rusehtaviin tai harmaisiin sävyihin. Voimakkaan sisustuksen ystävälle sävyyn voi huoletta yhdistää vihreitä sävyjä, kuten Niittyä ja Heinää tai loihtia vaikkapa lastenhuoneeseen raikkaan tunnelma yhdistämällä sävyyn turkoosia Versailles -sävyä.


Rose – SÄVYKORTTEJA SISÄVÄRIKARTAN punertavista sävyistä

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä. Romanttinen, suloinen ja vaalean ruusuinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Rose, Pioni, Villa ja Juutti. Tutustu ihaniin sisäväreihimme ja yhdistele sävyjä rohkeasti.


Valitse sävyn lisäksi maalattavaan kohteeseen sopiva maali ja valitse sävy oikeassa tilassa

Valitsethan maalin maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset Into  Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii Into Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.

Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan, sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luotu sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.