Skip to main content

Savimaalia vai Sisustusmaalia?

Savimaali on luonnonmukainen maali, joka sopii erilaisten sisäseinien ja kattopintojen maalaamiseen. Savimaali on hengittävää, se ei sisällä muovia ja on päästötöntä, eli siitä haihdu huoneilmaan mitään orgaanisia yhdisteitä. Nämä samat hyvät ominaisuudet ja paljon muita löytyvät vesiohenteisten sisämaaliemme tuoteperheestä.

Uula Sisustusmaalilla saat seiniin ja kattoihin Savimaalilla maalatun tunnun. Värejä voit valita yleisimpien värikarttojen sävyistä. Tässä seinä on maalattu sävyllä Lehdykkä. (Uula Sisävärikartta)

Päästöttömät ja muovittomat sisustusmaalit

Päästöttömät ja muovittomat vesiohenteiset sisämaalimme eivät sisällä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. (ei VOC-päästöjä). Maalit kuuluvat parhaaseen rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1, joka kertoo rakennusmateriaalien vähäpäästöisyydestä. Tämä luokitus osoittaa myös hyvän sisäilman huomioimista rakennusmateriaalien kehittämisessä ja käyttämisessä. Koska emme käytä maaleissamme muovisideaineita, maalimme jättävät puupinnan hengittäväksi ja kosteus pääsee poistumaan rakenteista. Voit siis turvallisesti valita maalimme erilaisiin sisämaalauksiin.

Tilan valaistus vaikuttaa sävyyn. Himmeäpintainen Uula Sisustusmaali on upean hillitty seinillä ja katoissa. Tässä seinä on maalattu sävyllä Mandariini (Uula Sisävärikartta)

Oikein valittu maali lisää maalipinnan kestävyyttä

Maali tulee valita ensisijaisesti maalattavan kohteen mukaisesti. Silloin saavutetaan mahdollisimman hyvä kulutus- ja pesunkesto sellaisissa kohteissa, jotka altistuvat suuremmalle rasitukselle tai käytölle. Sisämaaleillamme on erittäin hyvä kulutuksenkesto ja pesunkestävyys. Mikäli maalattu pinta tarvitsee puhdistusta, sitä voi huoletta pyyhkiä kostealla liinalla ja pesuaineena voi käyttää neutraaleja pesuaineita.

Monipuolisia maaleja erilaisille pinnoille

Uula Sisustusmaalit ja Uula Kalustemaalit kuivuvat nopeasti ovat hyvin peittäviä. Niitä voidaan käyttää sisämaalauksessa mm. puu-, lastulevy-, puukuitulevy-, paneeli-, hirsi-, tiili-, muuri- ja kiviainespinnoilla. Kalustemaalillamme voidaan maalata seinä- ja kattopintojen lisäksi kalusteita, ovia ja ikkunapuitteita, jne.

Uula Kuultomaali soveltuu eri puupintojen kuultokäsittelyihin, kuten esimerkiksi hirsiseinien, paneelien ja puukalusteiden kuultomaalaukseen. Uula Kuultomaalimme myös erittäin hyvä vaihtoehto mm. puu- ja hirsiseinien vahaukselle, koska se levittyy kauniisti ja tasaisesti ja on helposti uudelleenmaalattavissa joko kuultavalla tai peittävällä maalilla.

Uula Saunakuullolla voi maalata kosteiden tilojen, kuten saunan ja pesuhuoneen seinä- ja kattopintoja turvallisesti ja hajuttomasti. Saunakuullolla saat saunan- ja pesutilojen puupinnoille upeita sävyjä laajasta sävyvalikoimasta.


Sadoittain ihania sävyjä ja luonnollisen kaunis pinta

Maaleihimme on valittavana eri kiiltoasteita ja satoja sävyjä. Maalit voidaan sävyttää omien värikarttojemme lisäksi muiden yleisimpien värikarttojen sävyihin. Värivaihtoehtoja on siis jokaiseen makuun. Maalattu pinta on kaunis ja tasainen. Valitsemalla himmeän kiiltoasteen saat maalattavalle pinnalle savimaalilla maalatun tunnun.