Skip to main content

Sitrus – Lempeän pirteä

Sitrus on utuinen, keskivaalean keltainen sävy, jonka lempeys yllättää pehmeydellään ja lumoaa keveydellään ja pirteydellään. Yhdistettynä valkoiseen kalustukseen tai sisustustekstiileihin Sitrus-sävyn raikkaus korostuu entisestään. Valitse Sitrus piristykseksi pieninä väriläiskinä yksittäisiin kalusteisiin kuten puisiin jakkaroihin, pinnasänkyyn, sisustustikapuihin, jne. Tai maalaa sillä koristekuvioita tai raitoja vaikkapa eteisen tai lastenhuoneen seinille. Viihtyisän tyylikäs, raikas ja heleä sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Sitrus, Vilja, Ohra ja Höyhen.

Keltaisen värin energisyys sopii rohkeille sisustajille. Rohkeimmat maalaavat Sitruksen sävyllä keittiön kaapinovet, ruokapöydän tuoleineen tai vaikkapa suuria pintoja, kuten seiniä tai lattian ja tuovat tehoväriksi mustaa tai tummanharmaata. Erittäin dynaamisen ja näyttävän sisustuksen luot yhdistämällä Sitrus-sävyyn sisävärikarttamme sävyt Salmiakin ja Basaltin.


Tutustu SävyPalettiimme tai sisävärikartan sävykortteihimme. Ihastu ja inspiroidu. Ammenna energiaa tai tunnelmoi. Muistathan, että näytöllä näkyvät sävyt eivät aina vastaa todellisuutta. Näyttövärit on saatu aikaan sähköisesti ja ne toistuvat eri näytöillä erilaisina. Suosittelemme aina värimallin käyttöä ja värin valitsemista siinä tilassa mihin sävyä suunnitellaan. Sillä mm. tilan valaistus ja valo, muut tilassa käytettävät sävyt, maalin kiiltoaste ja maalattavan pinnan koko vaikuttavat värihavaintoon. Sisävärikartan sävykortit on luoto sähköisillä väreillä. Voit tilata maksuttomat paperiset värikartat sivuiltamme. Niiden avulla näet paremmin, millaisesta sävystä on kyse.

SISÄVÄRIKARTAN SÄVYKORTIT – VALMIITA SÄVY-YHDISTELMIÄ SISUSTUKSEEN

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä.


Valitse sävyn lisäksi maalattavaan kohteeseen sopiva maali

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset Into  Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii Into Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.