Skip to main content

Sumu

Sumu on ainutlaatuisen pehmeä, hieman rusehtavaan vivahtava, keskivaalean harmaa sävy, joka on viileän samea ja sumuisa. Sävy sopii erinomaisesti puulattioihin, kaappien oviin ja kalusteisiin, mutta myös suurille seinäpinnoille ja puolipaneeleihin. Sävyn kanssa sopivat vaaleat ja keskivahvat murretut sävyt.

Sisustusvinkki: Kevyen rauhallinen ja unisen etäinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Sumu, Kivi, Aavikko ja Huurre.  

Sävyillämme on omat tarinansa ja niiden inspiraationa ovat hetket, joissa luonto, vuodenajat tai säät ovat maalanneet kauneimmat sävynsä iloksemme. Sumun pehmeän unelias sävy on valittu Sisävärikarttaan syksyn tunnelmissa, viileydessä sekä valon ja varjon murroksessa. Silloin, kun yön viileys värjäsi nukkuvaa maisemaa salaperäisesti.

Maalien kiiltoasteet, maalattavan pinnan karheus, tilassa oleva valaistus ja luonnonvalo sekä muut tilassa olevat värit ja materiaalit vaikuttavat oleellisesti sisävärien havaintoon. Sen vuoksi maalattavaan kohteeseen suunniteltu sävy kannattaa valita siinä tilassa, johon se tulee. Huomiothan myös, että sävyt näyttävät erilaisilta suurilla pinnoilla ja samakin sävy muuntuu erilaiseksi katoissa, seinissä ja lattioissa. Suosittelemme aina koemaalausta valitulla värisävyllä, jotta voidaan varmistaa sekä valitun sävyn että sävytetyn maalin oikeanlaisuus. Erilaisista sävytyksistä, sävytyskoneista ja sävytyspastoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Varaa aina riittävästi samaa maalierää ja sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalimäärä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi.

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset Into Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii Into  Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.

Tutustu SävyPalettiimme ja inspiroidu