Skip to main content

INRED DITT HEM PRECIS SÅ SOM DU VILL HA DET

Inred ditt hem precis så som du vill ha det. Inred ditt hem enligt din egen smak och gör det till en avslappnande och hemtrevlig plats. Din egen personlighet och dina preferenser får synas i heminredningen. Därför bör du lyssna till ditt eget hjärta när du inreder ditt hem. Visst bör man följa med trenderna till en viss grad, eftersom man då kan få nya idéer, hitta något intressant eller kanske våga göra inredningslösningar som avviker från de man är van vid. Man kan ofta ändra hemmets utseende och atmosfär med hjälp av inredningstextilier, naturmaterial och belysning. Att måla är också ett enklare och snabbare alternativ än tapeter när man vill pigga upp eller ändra färgerna i hemmets olika rum. Inredaren som följer trender bör därför välja sådana trendfärger och -material som enkelt kan ändras senare.


INRED DITT HEM SOM DU VILL HA DET – ÅTERVINN OCH FÖRNYA GAMMALT SAMT KOMBINERA

Genom att kombinera nytt och gammalt får hemmet en ny charm, och det hjälper dig att skapa en inredning som du gillar. På loppmarknader kan man hitta många olika slags prydnadsföremål eller möbler som kan användas som sådana i inredningen eller målas och göras om till något du gillar. Ibland är den enas onödiga prylar någon annans skatt. Därför lönar det sig också att fråga sina vänner om det man söker eller kanske leta i återvinningsgrupper.

Med små föremål, till exempel vaser, tavlor, blomkrukor, glasflaskor, böcker eller textilier kan man ge hemmet flera olika nivåer och mer värme. Utseendet kan också ändras genom att låta inredningsdetaljerna byta plats. Lampan eller vasen på bordet i tamburen ser helt annorlunda ut i vardagsrummet, eller ljusstakarna på köksbordet ser helt nya ut när de flyttas till byrån i vardagsrummet. Alla prydnadsföremål eller saker behöver inte heller alltid stå framme. När du plockar fram dem från skåpgömmorna och placerar dem på paradplatsen är de åter som nya. Gamla möbler är ofta vackra som de är om man låter ålderns spår och repor synas. Möbler kan också målas eller ytbehandlas på nytt. När man målar bör man välja en färg som lämpar sig för möbler för att få en så hållbar yta som möjligt.Inredningsbilder ger tips på kombinationer av olika färger och material, men det är inte det enda sättet att inreda eller definiera hemmets utseende på. Det finns inga fel sätt att inreda sitt hem på. Vissa gillar att hemmet både känns och ser fylligt ut. För andra är en minimalistisk inredning ovärderlig. Också färger är en smaksak, och det finns inget rätt eller fel. Ibland kan man se två olika inredningsstilar i samma hem. Då krävs förhandlingsförmåga och förmågan att på ett kontrollerat sätt kombinera olika inredningsstilar. Inredningsarkitekter kan ge råd och hjälper gärna till med planeringen och genomförandet av hemmets inredning och färgarrangemang.


INRED MED NATURMATERIAL – ETT FÖRMÅNLIGT OCH PRAKTISKT SÄTT ATT SKAPA STÄMNING I HEMMET

Naturmaterial passar utmärkt ihop med många olika slags inredningsstilar. Kvistar, gräs, säv, sand och stenar som du samlar i naturen är utmärkta inredningselement. Gröna växter och blommor gör hemmet färggrant och hemtrevligt. Välj gärna hållbara naturmaterial i textilierna, till exempel lin. Köp hem rottingmöbler eller tillverka prydnadsföremål eller korgar av vide själv. Höstens löv är vackra som de är. Häggblommor och björkkvistar ger en doft av sommar i hemmet. Stenar och kvistar är trevliga material, eftersom de också kan målas i valfri färg. Rottingmöbler och vävda korgar kan också målas i olika färger, ifall du inte gillar träets naturliga färg. På vår webbplats hittar du tonvis med information om färger och målning samt tips på mindre målningsarbeten.


GÖR PERSONLIGA VAL – I INREDNING ÄR HANTVERK OCH SAKER DU HAR GJORT SJÄLV ÄVEN ETT TIDSFÖRDRIV

Trä är alltid ett fantastiskt material som kan användas i inredningen som det är eller i behandlad form. En planka, omålad eller målad, kan snabbt snickras till en klädhängare, hylla eller kanske en mätsticka till barnrummet för att följa hur snabbt barnen växer. Trälådor kan målas och bli smarta hyllor eller korgar för småsaker eller böcker. Textilier du har sytt själv, vävda eller virkade mattor samt flätade prydnadsföremål tillför rummet ett unikt innehåll, tankar och berättelser. Gamla ljusstakar av trä som hittas på vinden kan målas på nytt. Traditionella bollar av papperssnören med sina ljusslingor skapar en mjuk atmosfär i hemmet under mörka höst- och vinterkvällar, men fungerar även bra under skymmande sommarkvällar. Endast fantasin sätter gränser när det gäller att inreda ett hem. Inred ditt hem så som du vill ha det.