Skip to main content

Inredningsnyanser år 2022 – Nyanser och trender år 2022

Inredningsnyanserna år 2022 är fortfarande jordnära. Grått och beige är fortsättningsvis trendiga färger, och särskilt olika gröna nyanser har blivit populära. Utöver dessa lyfts andra effektfärger fram med prydnadsföremål, tavlor, textilier och mattor. Inredning i bohostil, med sina hantverk och grönväxter, är fortfarande populär. Den skandinaviska bohostilen kan kombineras med bland annat designprodukter och pastellfärger, men på ett otvunget sätt. Brutna nyanser utgör ändå grundstenarna i inredningen. I en relativt ljus inredningsstil inkluderas naturens egna kraftfärger, till exempel rödskiftande brun, bränd orange, blå och till och med vinröd. Naturliga och rofyllda färger skapar en mjuk harmoni med olika möbler, utan några stora kontraster. Våra nyanser Juutti, Höyhen, Hamppu och Oliivi passar den här inredningsstilen.Hemmet är ett tryggt och hemtrevligt krypin

Vi tillbringar mycket tid hemma. Under de senaste åren har vi kanske tillbringat mer tid hemma än någonsin tidigare. Hemmet har delvis också omvandlats till ett arbets-, studie- eller aktivitetsutrymme. Därför vill man att utrymmena och inredningen ska vara praktiska, välfungerande och organiserade. Dessutom vill man ha trivsamhet och en hemtrevlig mjukhet, eftersom man vill att hemmet ska vara ett rofyllt krypin. Jordnära färger och naturens egna material skapar en trivsam och avslappnad atmosfär, utan att trygghetskänslan glöms bort. Textilier och material får gärna vara äkta och hållbara. Man värdesätter högklassiga produkter samt återvinning, restaurering och hantverk. Bland material är lin, ylle, jute, läder och rotting fortfarande populära, men de får nu sällskap av tyger med ränder och blommönster, som piggar upp och skapar energi i inredningen. När man skapar ett krypin är våra ljusa och naturliga nyanser, såsom Purjo, Helmi och Sahara de mest populära.


Men om jag inte gillar en varm inredning?

Du kanske saknar friskhet och sinneslugn samt öppna utrymmen där det är lätt att andas som motvikt till ett mjukt och varmt krypin. Mjuka blågrå och brutna nyanser skapar lätthet och positiv energi i hemmet. Då tillför man den varma känslan från trä och textiliernas mjukhet i inredningen som en motvikt till en sval, till exempel gråblå atmosfär. Blått skapar en känsla av frihet, rymd, friskhet och böljande havsvågor. Olika nyanser av brunt tillför grovhet, styrka och motvikt till det blåa. Inte att undra på att havet med sina sandstränder säkert utgör en oas med lugn och avslappning för oss alla.