Skip to main content

Taival

Taival hurmaa pehmeydellään. Ihanan yllättävä, viileän tummanruskea sävy, jossa on syvyyttä, vahvuutta ja suklaisaa vivahdetta. Taival -sävyssä on salaperäisyyttä ja voimaa. Sävy on omiaan teho- ja koristevärinä kaapinovissa, sisustustikapuissa, kehyksissä ja muissa pienissä kohteissa. Suurilla pinnoilla käytettynä sävy valloittaa ja tummentaa tilaa vahvasti, jolloin vastapainoksi kannattaa tuoda luonnollisia, vaaleita ja kepeitä materiaaleja, kuten vaaleaa puuta, rottinkikalusteita, ilmavia kankaita. Sävyä voi raikastaa mm. pehmeällä valkoisella, sinisellä tai turkoosilla.

Ruskeat sävyt ovat maanläheisiä ja turvallisia sävyjä. Väri saattaa tuntua vaatimattomalta tai jopa melankolisena. Kuitenkin ruskeaa voi monipuolisesti käyttää kodin erilaisissa tiloissa ja pinnoilla sekä yhdistellä huolettomasti muiden sävyjen kanssa. Tutut ruskea värit tuovat esiin myös makumuistoja, kuten suklaan, kaakaon, kahvin tai ihanat Domino-keksit. Myös mausteiset tuoksut nousevat mieleen ruskean sävyn myötä, kuten pippuri, kaneli ja kardemumma.

Valitse maali aina maalattavan kohteen mukaisesti, sillä maalien kulutuksen- ja pesunkesto vaihtelevat. Sisäseinien ja kattojen sekä tiili ja muuripintojen maalaukseen sopivat vesiohenteiset iNTO Sisustusmaalit. Kalusteisiin, listoihin, ikkunapuitteisiin, oviin ja seinäpintoihin sopii iNTO Kalustemaali tai Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, jolla voit myös maalata mm. pönttöuuneja. Maalaa puulattiat, kalusteet tai kylmillään olevat tilat Uula Puulattiamaalilla. Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartastamme että Perinnevärikartastamme.

Sisustusvinkki: Ilmava, raikas ja sopusointuisa sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Taival, Kivi, Hortensia ja Kookos.

Tutustu muihin ihaniin Sisävärikarttamme sävyihin ja yhdistele niitä rohkeasti oman mieltymyksen mukaan.

Ideoita ja vinkkejä väriyhdistelmiin saat Suunnittelijan Sävypaletista.

Tutustu. Ihastu. Inspiroidu.