Skip to main content

Tervamaali – Roslagin Mahonki antaa maalatun pinnan hengittää

Tervamaali – Uula Roslagin Mahonki valittiin uuden hirsitalon ulkopintojen maalaamiseen Kuusamossa. Sävyksi valikoitui Uula Perinnevärikartan sävy Kelo. Tässä upeassa kodissa asuu kolmehenkinen perhe. Talo on 1,5-kerroksinen perinnehirsitalo, jonka puuosat ovat Kuusamo Hirsitaloilta. Talon seinät ovat 230 milliä paksua massiivipuuta ja kaikki rakenteet ovat muovittomia. Hirsitalon hengittävyys maksimoitiin tekemällä talosta täysin muoviton. Luonnonmukaisuus ratkaisi myös pintakäsittelyaineiden valinnan.

Tervamaali – suojaa hirsi- ja puupintaa 

Uula Roslagin Mahonki on hengittävää, helposti levitettävää ja hyvin imeytyvää kuultomaalia, joka antaa puu- ja hirsipinnalle säärasituksia ja kosteutta kestävää suojaa. Roslagin Mahonki on itsessään ns. väritöntä, mutta sitä voidaan sävyttää Uula Perinnevärikartan kuultaviin sävyihin. Uula Roslagin Mahonkia ei tarvitse ohentaa, sillä se on valmis sellaisenaan. Tervamaali kuivuu hitaasti ja kuivumisaika riippuu lämpötilasta ja ilman kosteuspitoisuudesta. Roslagin Mahonkin on ehdottomasti hyvä ja ensisijainen valinta ulkoseinien kuultokäsittelyihin, kun halutaan pitää huolta elävästä ja kaunista hirsi- tai puupinnasta.


Uusi Koti- lehden artikkeli – Luonnonmukainen alusta loppuun saakka

Uusi Koti- lehti  on korkealuokkainen, täysin suomalainen asumisen erikoislehti. Jokaisessa numerossa esitellään iso joukko uusia taloja, joissa asuu onnellisia suomalaisperheitä.
Esittelykodit ovat kauniisti sisustettuja. Lehdestä saa käytännönläheisiä ideoita kodin tilaratkaisuihin, tekniikkaan ja sisustamiseen. Lehdestä löytyvät uudet talomallit ja pintamateriaalit – laatat, lattiat ja tapetit. Lehden vakiosisältöä ovat myös kodikkaat vapaa-ajanasunnot.


Tutustu upean hirsitalon rakennusprojektiin ja tunnelmiin Uusi Koti- lehden artikkelissa / Kunniaksi tontin perinteille