Uula Homepesu

Alk. 19,51 

Julkisivupintojen puhdistukseen tarkoitettu mikrobikasvustoa tuhoava emäksinen pesuaine ulkokäyttöön.

Lisätietoa

Uula Homepesu – Ulkopintojen puhdistus- ja huoltopesuun

Uula Homepesu on mikrobikasvustoa tuhoava biohajoava emäksinen pesuaine ulkokäyttöön. (home-, levä- ja sienikasvustot). Uula Homepesu soveltuu kaikenlaisten luonnollisesti likaantuvien ja puhdistusta vaativien ulkopintojen huoltopesuun sekä puhdistuspesuun ennen maalausta. Käyttökohteita ovat mm. maalatut ulkopuupinnat, terassit, muoviset ja puiset ulkokalusteet, räystäskourut, yms.

Uula Homepesu – Annosteluohjeet & Käyttöohjeet

Uula Homepesu – Annosteluohjeet & Käyttöohjeet

Annostus veteen seuraavasti:
Lievästi likaiset pinnat: 1:2
Erittäin likaiset pinnat: 1:1

  • Levitetään pestävälle pinnalle sienellä, pesuliinalla, harjalla tai matalapaineruiskulla.
  • Erittäin likaisien ja pinttyneiden pintojen puhdistustulosta voi parantaa harjaamalla.
  • Annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia ja huuhdellaan lämpimällä vedellä.
  • Anna pestyjen pintojen kuivua hyvin ennen maalaamista.
  • Puhdistettu pinta voidaan käsitellä kaikentyyppisillä maaleilla ja puunsuoja-aineilla.

Home ulkopinnoilla

Homesienet viihtyvät kosteassa ja lämpimässä, joten homehtumisriski kasvaa niinä vuosina, jolloin syksy on pitkä ja sateinen sekä talvi lämmin. Lämpimänä talvena ilman suhteellinen kosteus on merkittävästi suurempi kuin normaalina pakkastalvena. Lisäksi puutavaran teollinen väkisin kuivaaminen lisää homehtumisriskiä huomattavasti, kuten myös puiden kaataminen väärään vuodenaikaan.

Homesienten esiintyminen ja elinolosuhteet vaihtelevat vierekkäisten talojen ja jopa talon eri osien välillä. Räystäänaluset ja avokuistit homehtuvat seinäpintoja herkemmin, koska kosteuden haihtuminen huonomman ilmanvaihdon vuoksi on hitaampaa. Erilaiset pensaat ja puusto talon ympärillä edesauttavat homehtumista.

Luonnonmateriaalina puu ei koskaan ole tasalaatuista, vaan puun sisältämien uuteaineiden määrä ja homeitiöiden esiintymistiheys vaihtelevat samassa toimituserässä tai jopa samassa laudassa. Homekasvusto rakennusten ulkopinnoilla on ympäristöolosuhteista johtuva luonnonilmiö, jota maali ei aiheuta. Home kasvaa puupinnalla, eikä tuhoa puuta, joten haitta on lähinnä esteettinen. Home voidaan poistaa pinnalta pesemällä.

You may also like…