Uula Homesuoja

Alk. 19,00 

4–5 m2/l

7–8 t

1 t

24 t

Sisälle

Ulos

Käyttövalmis biosidipohjainen puhdistus- ja desinfiointiliuos ulkokäyttöön. Toimii myös ennaltaehkäisevänä pohjusteena hidastaen mahdollisten home- ja leväkasvustojen muodostumista.

Lisätietoa

Uula Homesuoja – Mahdollisten home- ja leväkasvustojen muodostumisen ehkäisemiseen

Uula Homesuoja on käyttövalmis biosidipohjainen puhdistus- ja desinfiointiliuos ulkokäyttöön. Homesuoja toimii myös ennaltaehkäisevänä pohjusteena hidastaen mahdollisten home- ja leväkasvustojen muodostumista. Homesuojalla käsitelty pinta voidaan käsitellä kaikentyyppisillä maaleilla ja pintakäsittelyaineilla.

Käyttökohteet: Maalatut tai maalaamattomat puu-, kiviaines- ja rappauspinnat ulkona.
Riittoisuus: Sahapinnalle n.4-5m2/ l. Höyläpinnalle n.7-8m2/ l.
Kuivumisaika: Noin 1 h. Päällemaalattavissa noin vuorokauden kuluttua, pinnan kuivuttua.

Home ulkopinnoilla

Homesienet viihtyvät kosteassa ja lämpimässä, joten homehtumisriski kasvaa niinä vuosina, jolloin syksy on pitkä ja sateinen sekä talvi lämmin. Lämpimänä talvena ilman suhteellinen kosteus on merkittävästi suurempi kuin normaalina pakkastalvena. Lisäksi puutavaran teollinen väkisin kuivaaminen lisää homehtumisriskiä huomattavasti, kuten myös puiden kaataminen väärään vuodenaikaan.

Homesienten esiintyminen ja elinolosuhteet vaihtelevat vierekkäisten talojen ja jopa talon eri osien välillä. Räystäänaluset ja avokuistit homehtuvat seinäpintoja herkemmin, koska kosteuden haihtuminen huonomman ilmanvaihdon vuoksi on hitaampaa. Erilaiset pensaat ja puusto talon ympärillä edesauttavat homehtumista.

Luonnonmateriaalina puu ei koskaan ole tasalaatuista, vaan puun sisältämien uuteaineiden määrä ja homeitiöiden esiintymistiheys vaihtelevat samassa toimituserässä tai jopa samassa laudassa. Homekasvusto rakennusten ulkopinnoilla on ympäristöolosuhteista johtuva luonnonilmiö, jota maali ei aiheuta. Home kasvaa puupinnalla, eikä tuhoa puuta, joten haitta on lähinnä esteettinen. Home voidaan poistaa pinnalta pesemällä Uula Homepesulla.

Tarvitset noin 0 litraa maalia