Kimrööki 10 kg (tarjoustuote)

60,00 

Kimrööki

Kimrööki on peittävä, hieman sinertävän musta pigmentti, jolla on hyvä valonkestävyys. Kimröökiä voidaan käyttää useisiin sideaineisiin vaikkakin se sekoittuminen vesiohenteisiin sideaineisiin on vaikeaa. Sitä voidaan käyttää yhdessä kaikkien pigmenttien kanssa. Pigmenttejä voidaan käyttää mm. maalin valmistuksessa sekä erilaisissa koriste- ja taidemaalauksissa. Pigmenttiä käytetään maalin, kipsin, betonin, kalkkilaastin, sementin, paperin ja pahvin, yms. värjäykseen. Värin lopputulos riippuu käytetyn pigmentin määrästä sekä siihen käytetystä sideaineesta.


Kimröökin soveltuvuus

Valonkestävyys: Hyvä

Vesipohjaiset sideaineet: Hyvä

Öljypohjaiset sideaineet: Hyvä

Kalkki ja sementti: Hyvä


Pigmenttien käyttö maalin sävyttämiseen

Öljymaalien sävytyksessä sävytyksessä pigmentti sekoitetaan ensin joko tärpättiin tai keitettyyn pellavaöljyyn (vernissaan), jolloin saadaan ns. sävytyspastaa. Pigmenttiä sekoitetaan niin, että tahnasta tulee tasaista ja melko paksua. Valmista tahnaa lisätään maalin joukkoon, kunnes se on halutun sävyistä. Pigmentin osuus ei saisi olla yli 10% valmiissa maalissa, sillä liian suuri pigmentin lisäys heikentää maalin kykyä tarttua alustaansa ja maali saattaa tahria kuivanakin pintana. Valkoisesta maalista ei siis saa kovin tummia sävyjä. Eri maalien sideainepitoisuudet vaihtelevat, joten sävytys on aina maalikohtaista.


KIMRÖÖKI MAALIN VALMISTUKSESSA

Pigmenteistä itse valmistettu öljymaali sisäkäyttöön (n. 1 litra)

Itse valmistettu öljymaali soveltuu huonekalujen entisöintimaalaukseen ja öljylasuurin valmistamiseen. Pigmenttien määrää muuttamalla voidaan vaikuttaa maalin peittävyyteen.

5 dl keitettyä pellavaöljyä

1 dl yleisohennetta

noin 500-700g pigmenttiä, väristä riippuen

0,5 dl serotiinia

Aineet mitataan esim. kolmen litran astiaan ja sekoitetaan voimakkaasti porakoneeseen kiinnitetyllä maalinsekoittimella n. 15 – 60 min pigmenttien karheudesta riippuen. Maalin voi lopuksi suodattaa, jolloin liukenemattomat pigmenttikokkareet jäävät pois. Jos maali tuntuu liian ohuelta, sitä voi paksuntaa lisäämällä liitujauhoa tarpeen mukaan. Eri pigmentit reagoivat eri tavalla; toiset tarvitsevat enemmän öljyä liuetakseen kuin toiset. Yleensä raskaat pigmentit liukenevat pienempään öljymäärään kuin kevyet pölyävät pigmentit. Pieniä eriä tehdessä pigmentit liukenevat pienempään öljymäärään kuin kevyet pölyävät pigmentit.

tuotetunnus (SKU) 5246P Osasto: Avainsanat: , , ,