Uula Pellavaöljymaali

Alk. 38,01 

Muoviton ja hengittävä maali uusiutuvista luonnonöljyistä

10–15 m2/ l

8–12 m2/ l

2–3 vrk

4 vrk

Öljymaalin Ohenne

Ulos

Hengittävä maali uusille ja aikaisemmin maalatuille ulkopuupinnoille. Se sopii käsittelemättömien tai aikaisemmin erilaisilla öljy- ja alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupinnoille, kuten ulkoseinien, ovien, ikkunapuitteiden ja kalusteiden maalaamiseen. Pellavaöljymaalilla maalattu pinta päästää kosteuden poistumaan rakenteista, jolloin puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla.

Lisätietoa

Uula Pellavaöljymaali – Ensiluokkainen maali hengittävään ulkomaalaukseen

Uula Pellavaöljymaali on hengittävä maali uusille ja aikaisemmin maalatuille ulkopuupinnoille. Pellavaöljymaali sopii käsittelemättömien tai aikaisemmin erilaisilla öljy- ja alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupintojen, kuten ulkoseinien, ovien, ikkunapuitteiden ja kalusteiden maalaamiseen. Hapettuvan sideaineen ansiosta maalikalvo muuttuu vesihöyryä läpäiseväksi pinnaksi, joka hengittää puun vaatimalla tavalla. Uula Pellavaöljymaalilla maalattu pinta päästää kosteuden poistumaan, jolloin puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla. Uusiutuvista luonnonöljyistä ja aidoista pigmenteistä valmistettu Uula Pellavaöljymaali sopii erinomaisesti sekä perinne- että uudiskohteiden maaliksi. Pellavaöljymaalille on luontaista hidas kuivumis- ja kovettumisaika, joka on maalin imeytyvyyden, tarttuvuuden ja kestävyyden kannalta ensisijaisen tärkeää.

Riittoisuus: Höyläpinta 10-15 2m/ litra. Sahapinta 8-12 m2/ litra kertasivelyllä.
Kuivumisaika: Kosketuskuiva noin 2-3 vuorokauden kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 4 vrk:n kuluttua.
Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne.
Värisävyt: Sävytettävissä Uula Perinnevärikartan ja muiden yleisimpien värikarttojen useisiin sävyihin. Sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula sävytystahnoilla.

Tekniset tiedot, varastointi ja ympäristöhaittojen ehkäisy

Muoviton: Uula Pellavaöljymaali ei sisällä muovisideaineita. Sideaineena uusiutuvat luonnonöljyt.
VOC-päästöt: Alle 80g/l. (EU VOC raja-arvo 300g/l (2010).
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä: 472.
Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.
Ympäristöhaittojen ehkäisy: Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.
Aikaisemmin käytetyn maalin tunnistaminen: Ulkomaaleihin ja pintakäsittelyaineisiin on hyvä tutustua etukäteen. Huoltomaalausta tai muuta uusittavaa pintakäsittelyä suunniteltaessa on hyvä selvittää aiempi käsittelyaine tai maali maalin tartunnan ja pysyvyyden varmistamiseksi. Öljymaalilla maalattu vanha maalipinta on liituuntunut. Siitä saattaa hangattaessa jäädä väriä sormiin. Öljymaalipinta halkeilee ruutumaisesti ja taivutettaessa se napsahtaa poikki. Vesiohenteisella akrylaattimaalilla maalatusta vanhasta maalipinnasta irronnut maali on taipuisaa ja katkeamatonta. Maalipinnan halkeamat muodostuvat puun syiden suuntaisesti. Keittomaalin (perinteinen punamultamaali) voi tunnistaa jauhoisesta pinnasta. Sen lisäksi maalipinta on huokoinen ja himmeä. Sitä koskettaessa jää väriä sormiin tai veteen kastettuun kankaaseen.

Maalilaskuri

Tarvitset noin 0 litraa maalia

You may also like…