Uula Petrooliöljymaali

Alk. 35,01 

Muoviton ja hengittävä maali uusiutuvista luonnonöljyistä

7 m2/ l

5 m2/ l

1–3 vrk

3 vrk

Öljymaalin Ohenne

Ulos

Hengittävä ja kertamaalauksella peittävä, pellavaöljystä ja valopetrolista valmistettu öljymaali käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy- tai alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupinnoille.

Lisätietoa

Uula Petrooliöljymaali – Kertamaalauksella peittävä maali ulkopuupinnoille

Uula Petrooliöljymaali on ulkomaalien suosikki sen erinomaisen peittävyyden vuoksi. Kertamaalauksella peittävä maali on ihanteellinen ja helppokäyttöinen, sillä yksi runsas maalauskerta antaa kauniin ja tasaisen pinnan. Petrooliöljymaalilla maalattu pinta himmenee kauniisti. Maali on hengittävää ja muovitonta. Hapettuvan sideaineen ansiosta maalikalvo hengittää puun vaatimalla tavalla. Kosteus pääsee haihtumaan maalin läpi eikä maali kuoriudu irti eikä puu sen alla lahoa. Uula Petrooliöljymaali sopii käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla maaleilla maalatuille ulkopuupinnoille. Maali sopii myös teollisesti pohjamaalatuille puupinnoille sekä aiemmin maalattujen rappaus- ja tasoitepintojen maalaamiseen (sokkeleihin).

Riittoisuus: Karkea sahalauta noin 5m2/ l. Hienosahattu tai vanha maalipinta noin 7m2/ l.
Kiiltoaste: Puolihimmeä.
Kuivumisaika: Kosketuskuiva olosuhteista riippuen 1–3 vrk:n kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 3 vrk:n kuluttua.
Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne.
Värisävyt: Sävytettävissä Uula Perinnevärikartan ja muiden yleisimpien värikarttojen useisiin sävyihin. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta, maalityyppistä sekä sävytystavoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.

Tekniset tiedot, varastointi ja ympäristöhaittojen ehkäisy

Muoviton: Uula Petrooliöljymaali ei sisällä muovisideaineita. Sideaineena uusiutuvat luonnonöljyt.
VOC-päästöt: Alle 150 g/l. EU VOC raja-arvo: (cat A/d) 300 g/l (2010).
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä: 473
Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.
Ympäristöhaittojen ehkäisy: Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.
Aikaisemmin käytetyn maalin tunnistaminen: Ulkomaaleihin ja pintakäsittelyaineisiin on hyvä tutustua etukäteen. Huoltomaalausta tai muuta uusittavaa pintakäsittelyä suunniteltaessa on hyvä selvittää aiempi käsittelyaine tai maali maalin tartunnan ja pysyvyyden varmistamiseksi. Öljymaalilla maalattu vanha maalipinta on liituuntunut. Siitä saattaa hangattaessa jäädä väriä sormiin. Öljymaalipinta halkeilee ruutumaisesti ja taivutettaessa se napsahtaa poikki. Vesiohenteisella akrylaattimaalilla maalatusta vanhasta maalipinnasta irronnut maali on taipuisaa ja katkeamatonta. Maalipinnan halkeamat muodostuvat puun syiden suuntaisesti. Keittomaalin (perinteinen punamultamaali) voi tunnistaa jauhoisesta pinnasta. Sen lisäksi maalipinta on huokoinen ja himmeä. Sitä koskettaessa jää väriä sormiin tai veteen kastettuun kankaaseen.

Maalilaskuri

Tarvitset noin 0 litraa maalia

You may also like…