Skip to main content

Uula Color Oy

Uulan tarina

Monet vahvat yritysideat syntyvät ihmisten törmätessä epäkohtiin, jotka koetaan niin ylitsepääsemättömän turhauttavaksi, että niille päätetään tehdä jotain itse. Näin sai alkunsa myös Uula Color.

70-luvulle tultaessa maaöljystä johdetut petrokemian tuotteet levisivät paitsi moniin kodin päivittäistuotteisiin, myös maaleihin. Alkuaikoinaan lateksimaalit olivat kehittymättömiä ja aiheuttivat puupinnoille muun muassa laho-ongelmia, koska niiden tiivis muovinen koostumus ei antanut pinnan hengittää ja kosteuden poistua rakenteista. Perinteisiä luonnonöljyistä valmistettuja maaleja, joilla Suomen kirkot, kartanot ja maatalot ja suulit oli maalattu jo satojen vuosien ajan, ei sen sijaan enää saanut ostettua juuri mistään.

Maalitehtaan myyntiedustajana toiminut Arto Uunila paitsi kyllästyi jatkuviin reklamaatioihin, myös heräsi huomaamaan rakennuskulttuuriimme kohdistuneen uhan: käsityövaltaiset rakennustaidot olivat katoamassa. Kuinka voisimme jatkossa huoltaa ja ylläpitää kulttuurihistoriallisesti merkittävää rakennuskantaa Suomessa? Arto ryhtyi keittämään punamultamaalia kotitalonsa ulkorakennuksessa. Pellavaöljystä, väripigmentistä ja jauhoista valmistettua maalia myytiin aluksi Uuniloiden omistamassa Värivinkki-liikkeessä.

Merkittävä kohtaaminen

Vuonna 1977 Arto Uunila työskenteli Nurmon ulkomuseolla, kun hän kuuli tikaspuidensa juurelta uteliaan kysymyksen ”Mistä olet saanut purkkiisi pellavaöljyltä tuoksuvaa maalia?”. Arto kertoi keittäneensä maalin itse.

Kysyjä oli arkkitehti Panu Kaila, joka innostui valtavasti löytäessään keittomaalia valmistavan maalarin. Kailan ja Uunilan kohtaamisesta alkoi pitkä ystävyyssuhde, joka oli alku myös Uulan perustamiselle. Kailan, Museoviraston ja jäljellä olevien maalarimestarien kokemusten perusteella kaikkiin perinnemaaleihin löydettiin oikeat raaka-aineet ja reseptit. Uunilat perustivat Uulatuote Oy:n vuonna 1978.

Kailan vaikutus näkyy vielä tänäkin päivänä Uulan ilmeessä. Vuonna 1991 hän suunnitteli Uulalle liikemerkin, jossa esiintyy luonnon ja perinteen hengettäret Natura & Traditio. Vuonna 2022 Uulan brändiä päivitettiin, mutta hengettäret pääsivät edelleen logon pääosaan.

Luonnon ja perinteen arvot ovat edelleen Uula Colorin keskiössä. Konkreettisesti se tarkoittaa perinteistä ja luonnonmukaista tapaamme hyödyntää kaikkien maaliemme pääraaka-aineena uusiutuvaa luonnonöljyä, oli kyseessä sitten vesiohenteinen, hajuton ja nopeasti kuivuva sisustusmaali tai arvokkaisiin perinnekohteisiin haluttu pellavaöljymaali.

Uusiutuvien raaka-aineiden käyttämisen lisäksi pyrimme vähentämään ympäristövaikutuksiamme oman toimintamme kannalta keskeisillä osa-alueilla. Ympäristötyötämme ohjaa Ekokompassi-seurantajärjestelmä.

Perinnemaalia voidaan hyödyntää monipuolisesti

Referensseistämme löytyy nimekkäitä kohteita, joista merkittävimpiä ovat Versaillesin palatsi ja Louvren taidemuseo. Maalimme valittiin näiden Ranskan historiallisten arvokohteiden restaurointimaaleiksi pitkän ja vaativan tuotetestauksen ja laaduntarkkailun jälkeen. Myös kotimaan referensseissämme on upeita historiallisia arvokohteita, kartanoita ja kirkkoja.

Vaikka Uula Colorin maalit sopivat perinnekohteille loistavasti, ovat ne silti toimiva valinta myös uudiskohteisiin ja aivan jokaiselle ympäristötietoiselle kotinsa sisustajalle. Uusiutuvien raaka-aineiden käyttö, muovittomuus ja hengittävyys ovat ominaisuuksia, joita sekä asiakkaamme että luontomme arvostavat yhä vain enemmän.

Tuotteemme – Muovittomat maalimme

Muovittomien maaliemme alla elää puun luonnollinen hengittävyys

Maaliemme muovittomuus ja hengittävyys ovat maalatun puupinnan kestävyyden ja elinvoimaisuuden kannalta ratkaisevia tekijöitä. Maalimme ovat täydellinen valinta, kun halutaan pitää huolta elävästä ja luonnollisen kauniista puupinnasta.

Toimintaamme ja tuotteitamme ohjaa alkuperäinen arvo, joka on ollut yritystoimintamme perustana alusta asti. -Muovittomien maaliemme alla elää puun luonnollinen hengittävyys- , onkin arvojemme ja missiomme ydinajatus.

Käsityönä tehdyt ja kotimaassa valmistetut maalimme sopivat niin perinne- kuin uudiskohteiden ulko- ja sisäpuupintojen käsittelyihin. Laadukas ja monipuolinen sisämaalivalikoimamme tarjoaa koti- ja ammattimaalareille mahdollisuuden päästöttömään sisämaalaukseen. Vesiohenteisten sisämaaliemme hajuttomuus, helppo maalattavuus, nopea kuivuminen sekä kulutuksen- ja pesunkestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia turvallisuuden, muovittomuuden ja hengittävyyden lisäksi.

Yrityksemme sijaitsee Kauvatsalla, idyllisessä maalaismaisemassa, joen, peltojen ja metsien läheisyydessä. Olemme valmistaneet maaleja ja pintakäsittelyaineita yli neljänkymmenen vuoden ajan. Nykyään yrityksemme palveluksessa on 13 työntekijää ja meidät tunnetaan pieneen kokoomme nähden verrattain hyvin kotimaan lisäksi myös maailmalla.

Referensseistämme löytyy nimekkäitä kohteita, joista merkittävimpiä ovat Versaillesin palatsi ja Louvren taidemuseo. Maalimme valittiin näiden Ranskan historiallisien arvokohteiden restaurointimaaleiksi pitkän ja vaativan tuotetestauksen ja laaduntarkkailun jälkeen. Myös kotimaan referensseissämme on upeita historiallisia arvokohteita, kartanoita ja kirkkoja sekä arkkitehtien suunnittelemia uudisrakennuksia.

Muovi ei kuulu maaliin

Muoviton maali kunnioittaa ympäristö, perinnettä ja talon asukkaita

Uula Color -maalit ovat 100 % muovittomia. Maalimme eivät ole koskaan sisältäneet muovia, eivätkä tule sisältämäänkään, sillä meidän mielestämme muovi ei kuulu maaliin. Se on haitallista paitsi ympäristölle, myös puulle, sillä muodostaessaan tiiviin kalvon puun pinnalle, se ei päästä kosteutta poistumaan rakenteista. Jos puu ei pääse kuivumaan, se lahoaa.

Uula-maalit ja käsittelyaineet valmistetaan uusiutuvista luonnonöljyistä, kuten pellavaöljystä. Hapettuessaan pellavaöljy muuttaa maalikalvon vesihöyryä läpäiseväksi pinnaksi, joka hengittää puun vaatimalla tavalla. Kosteus pääsee haihtumaan, maali ei kuoriudu, eikä puu lahoa sen alla.

Muovi on uusiutumattomana raaka-aineena kestämätön. Maaöljypohjaisista tuotteista on ollut ihmiselle paljon hyötyä reilun satavuotisen historiansa aikana, mutta nyt tiedämme varmemmin kuin koskaan, mitkä tuhoisat seuraukset sen käytöstä on ympäristöllemme. Pellava on vaatimaton kasvi, joka pärjää niukoilla ravinteilla ja vedellä, se kasvaa kesän ja palaa maan kiertoon syksyllä. Eikä jätä jälkeensä jätettä.

Paitsi muoviton, myös vesiohenteinen

Maali koostuu yleensä neljästä pääaineryhmästä: sideaineesta, jota maalissa on raaka-aineista eniten, liuottimesta, pigmentistä ja lisäaineista. Sideaine on nestettä, joka maalattavalle pinnalle kuivuessaan muuttuu kiinteäksi, jolloin se sitoo itsensä ja pigmentit maalattuun pintaan.

Perinnemaalien sideaineet ovat aina olleet muovittomia; pellavaöljyä, traania eli hylkeen tai valaan rasvaa, kalkkia tai esimerkiksi maidosta saatavaa juustoainetta eli kaseiinia. Öljymaaleja käytettiin jo antiikin aikaan esineiden koristeluun ja suojaamiseen, ja ensimmäiset suomalaiset rakennukset maalattiin keittomaalilla 1600-luvulla. Vasta 1960-luvulla, maaöljyjalosteiden yleistyttyä, maaöljyn johdannaisia alettiin käyttää myös maalien sideaineina, ja hyvin nopeasti ne valtasivat markkinat niin, muovittomia maaleja oli vaikea löytää. Tähän tarpeeseen syntyi Uula Color.

Koska olemme sitoutuneet käyttämään maaliemme sideaineina vain uusiutuvia luonnonöljyjä, tuotekehittelymme alkoi pohtia, miten saisimme aikaan vesiohenteisen öljymaalin. Maalin, joka on edelleen luonnonöljypohjainen ja muoviton, mutta myös hajuton, päästötön ja nopeasti kuivuva. Näin syntyi vesiohenteinen sisäöljymaalisarjamme. Vaikka ne ovat nykyajan tarpeisiin kehitettyjä, löytyy vesiohenteisia sisämaalejamme jo monesta kirkosta, Helsingin arvorakennusten koristemaalauksista sekä Versaillesin palatsin ja Louvren taidemuseon sisäseinistä. Kotikäytössä ne ovat paitsi helppoja, nopeita ja turvallisia käyttää, ne antavat sekä kodin että sen asukkaiden hengittää, terveellisesti.

Lähteet:

Kaila, Panu: Kevät toi maalarin. Perinteinen ulkomaalaus. Gummerus, Jyväskylä 2000
Kaila, Panu: Talotohtori. Rakentajan pikkujättiläinen. Werner Söderström, Porvoo 1997
Koskela, Kari: Perinnemaalit ja puutalon rakenteellinen suojaus. Kopijyvä, Jyväskylä 2003

Natura & Traditio

Luonnon öljymaalia lahjomattoman rehellisenä käsityönä

Ihminen on tarkoitettu luomaan käsillään, hyödyntämään käden ja ajatuksen yhteistyötä. On uskomattoman tyydyttävää yhdistää yksinkertaisia materiaaleja, tunnistaa vankasta kokemuksesta tarkalleen se hetki, kun seos on valmis ottamaan vastaan seuraavan raaka-aineen tai siirtymään seuraavaan vaiheeseen, ja tarkkailla ainesten muodonmuutosta joksikin suuremmaksi kuin osiensa summa. Käsityön tekijä myötäilee elementtien tanssia, fysiikan lakien toteutumista ja ottaa samalla osaa johonkin itseään suurempaan. Tällaisella käsityöllä on sielua ja sydäntä, siinä on jotakin tinkimättömän rehellistä.

Laadukas käsityö syntyy pitkään hiotusta kokemuksesta, joka ei kuulu pelkästään yksittäiselle käsityön tekijälle, vaan kokemuksesta, joka kurkottaa yli sukupolvien. Taitomme rakentaa lämpimiä, turvallisia ja kestäviä asumuksia juontaa juurensa ihmisiin, jotka oppivat kaatamaan puita, yhdistämään materiaaleja, rakentamaan niistä. Tietomme ja taitomme tänään perustuvat ja sisältävät lukemattomien sukupolvien yritykset, erehdykset ja menestyksen.

Vaatimattomasta kasvista talomaaliksi

Uula Color pohjaa työssään aivan ensimmäisiin Suomessa maalattuihin rakennuksiin, jotka käsiteltiin luonnonöljypohjaisella punamultamaalilla. Kehitämme tuotteitamme vastaamaan nykypäivän tarpeita ja haasteita, mutta teemme sen menneiden polvien kokemusta kunnioittaen.

Uulan Colorin ytimessä ovat luonnonöljyt, ja uskomme niistä valmistettuihin maaleihin, koska kokemus on osoittanut ne paitsi toimiviksi ja kestäviksi, myös eettisesti tarpeellisiksi. Maaöljypohjaisista tuotteista on ollut ihmiselle paljon hyötyä, mutta nyt tiedämme varmemmin kuin koskaan, mitkä tuhoisat seuraukset siitä on ympäristöllemme. Pellava on vaatimaton kasvi, joka pärjää niukoilla ravinteilla ja vedellä, se kasvaa kesän ja palaa maan kiertoon syksyllä. Myös siinä on jotakin lahjomattoman rehellistä.

Terveelliset kodit tehdään luonnonmateriaaleista

Me suomalaiset olemme kasvaneet yhdessä metsien kanssa ja elämme edelleen riittävän läheistä yhteiseloa tietääksemme, että jokainen hengenvetomme on yhteydessä metsään. Metsät ovat ruokkineet ja suojanneet meitä, ja puu on edelleen halutuin materiaali asumuksiin, koska siitä saa lämpimän, terveellisen, elävän kodin.

Kohdellaksemme tätä meistä huolehtivaa materiaalia sen ansaitsemalla kunnioituksella, haluamme pitää sen terveenä antamalla sen hengittää. Muovi ei kuulu maaleihimme, sillä se vahingoittaa paitsi ympäristöä, myös puuta. Hengittävillä luonnonöljyillä ja maan omilla pigmenteillä suojattuna puu pysyy vahvana ja kestää kymmeniä, jopa satoja vuosia.

Sävyjen kulttuurihistoria kulkee maaleissamme

Vaikka kehitämme tuotteitamme jatkuvasti ajan vaatimien muutosten mukaan, ydinolemukseltaan maalimme ovat samoja kuin 300 vuotta sitten. Myös sävymme ovat samoja, sillä ne juontuvat pigmenteistä, joita maapallomme on valmistanut miljoonia vuosia. Nämä sävyt ovat syviä, runsaita ja täyteläisiä.

Ne kantavat paitsi maaperiemme historiaa, myös suomalaisen rakennuskannan historiaa. Kartanot, kirkot, maatalot ja ladot sävyttävät kulttuurihistoriaamme. Arkkitehtuurin alati muuttuessa on ilahduttavaa ja lohdullisen ankkuroivaa, että mukana kaikuvat sukupolvien perinteet.

Vastuullisuus

Vastuullisuus on tärkeä osa yrityksemme toimintaa

Vastuullisuus on tärkeä osa yrityksemme toimintaa aina tuotteidemme valmistuksessa käytettävistä raaka-aineista käyttäjäturvallisuuteen ja kierrätykseen saakka. Huolehdimme tuoteturvallisuudesta, tuotteidemme valmistuksen ja käytön terveys- ja ympäristövaikutuksista, alaan liittyvän lainsäädännön toteuttamisesta, yrityksemme työntekijöiden hyvinvoinnista sekä suomalaisen työn jatkuvuudesta. Toimimme aktiivisesti Väriteollisuusyhdistyksen sekä Suomalaisen Työn Liiton jäseninä.

Työtä Suomeen

Olemme valmistaneet maaleja ja pintakäsittelyaineita yli neljänkymmenen vuoden ajan. Kaikki maalimme on valmistettu ja valmistetaan edelleen käsityönä Suomessa. Yrityksemme työllistää tällä hetkellä 13 henkilöä. Lisäksi toiminnallamme on työllistävä vaikutus muille suomalaisille yhteistyöyrityksille, alihankkijoillemme sekä palveluntuottajille. Vastuullisesti toimivana yrityksenä kehitämme omaa toimintaamme, jotta työpaikat säilyvät ja uusia työpaikkoja syntyy. Samalla vahvistamme kotimaamme taloudellista ja yhteiskunnallista hyvinvointia.

Kotimaista työtä ja osaamista jo yli 40 vuotta

Uulari -sovellukset helpottavat maalien ja sävyjen valintaa

Uula Värikartat ja markkinointimateriaalit – Suomalaista yritysyhteistyötä

Purkit, etiketit ja pakkausmateriaalit – Suomalaista yritysyhteistyötä

Yritysyhteistyötä kotimaisten palveluntuottajien kanssa

Toiminnan ja hankintojen vastuullisuus ja kotimaisuus

Suomessa (ja Eu:ssa) maalien valmistusta sääntelee tiukka kemikaalilainsäädäntö. Erilaiset asetukset säätelevät maalien ja niiden sisältämien aineiden turvallisuutta. Ilmoitamme maaleihin ja tuotteisiin liittyvistä vaaraominaisuuksista tuote-etiketeissä sekä tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteessa.

Huolehdimme, että tuotantoomme ja toimintaamme liittyvät alihankinnat ovat vastuullisia. Kiinnitämme kaikissa tuote- ja palveluhankinnoissa huomiota ekologisuuteen ja teemme hankintoja aina ensisijaisesti suomalaisilta tuote- ja palveluntarjoajilta, mikäli se on mahdollista.

Noudatamme voimassa olevaa ympäristölainsäädäntöä. Pyrimme vähentämään ympäristövaikutuksiamme jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti oman toimintamme kannalta keskeisillä osa-alueilla. Yrityksellemme on myönnetty Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

Vastuu tuotteidemme turvallisuudesta

Vastuullisuus on tärkeä osa yrityksemme toimintaa

Vastuu luonnosta ja sen hyvinvoinnista

Vastuu työntekijöiden turvallisuudesta ja työterveydestä

Vastuu työntekijöidemme hyvinvoinnista

Tutustu Ekokompassi – Ympäristöjärjestelmään

Yrityksemme tukee Suomen luonnonsuojeluliiton työtä

 

Tuomme työntekijöiden hyvinvointia, osaamista ja yhdenvertaisuutta

Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista tarjoamalla työntekijöillemme työterveyshuoltoa, liukuvaa työaikaa, yhteisiä virkistyspäiviä ja lisäämällä työpaikan viihtyvyyttä. Seuraamme säännöllisesti työtyytyväisyyttä, panostamme työturvallisuuteen ja toimimme yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti. Reagoimme poikkeamiin välittömästi. Henkilökuntamme osaamisen ylläpitäminen on osa yrityksemme toimintatapaa. Järjestämme ammattialaan ja turvallisuuteen liittyviä koulutuksia ja pidämme huolta siitä, että työntekijöillämme on käytössään ajantasaiset ja turvalliset työvälineet. Annamme mahdollisuuksia työssäoppimiseen, kouluttautumiseen ja työn kehittämiseen.

Ympäristötyö

Muovittomat maalit valmistetaan ympäristöä ajatellen

Ympäristötyö ja sen kehittäminen yritystoiminnassamme on meille tärkeää, sillä yrityksemme voi tehdä osansa luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Rakennamme Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää ja kartoitamme samalla yrityksemme ympäristöjärjestelmän nykytilannetta sekä mahdollisuuksia toimia yhä enemmän ympäristömme hyväksi. Olemme aina kiinnittäneet huomiota maaliemme tuote- ja käyttöturvallisuuteen, ekologisuuteen sekä mahdollisimman pieneen ympäristökuormitukseen. Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää rakentamalla selvitämme lisää toimenpiteitä, joilla voimme vielä vähentää ympäristövaikutuksiamme.

Olemme laatineet ympäristölupauksen, jossa organisaatiomme sitoutuu ympäristövaikutusten vähentämiseen jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti. Lähdemme liikkeelle niistä toimenpiteistä, joihin voimme vaikuttaa heti ja käynnistämme hankkeet, joiden tavoiteaikataulu on pidempi.

  1. Enemmän kierrätystä – vähemmän jätettä
    Uula Color vähentää jätteiden määrää yhä enemmän kierrättämällä ja suosimalla kierrätettäviä materiaaleja. Tuotteiden ja palveluiden ympäristöystävällisyyttä parannetaan valitsemalla vieläkin enemmän kotimaisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita mahdollisuuksien mukaan.
  2. Energiaa säästäen – ekologisesti eteenpäin
    Yrityksen suunnitelmiin kuulu uusiutuvan energian osuuden lisääminen, energiatehokkuuden parantaminen ja vähäpäästöiseen teknologiaan investoiminen. Uula Color suosii kuljetuksissaan kuljetusliikkeiden yhteiskuljetuksia ja on omalla toiminnallaan tukemassa siirtymistä ympäristöystävällisiin kuljetusmuotoihin.
  3. Esimerkkinä muille – yhteisen ympäristön puolesta
    Ympäristöstä huolehtiminen on kaikille yhteinen asia. Yrityksen johto ja henkilökunta ovat sitoutuneet vastuulliseen toimintaan ja sen kehittämiseen. Jokainen vastaa oman toimintansa ja työtehtäviensä osalta ympäristöasioiden huomioon ottamisesta ja yhteisten päätösten toteutumisesta.

Ympäristöstämme huolehtiminen – Yhteinen päämäärä ja tavoite

Ympäristötyö kuuluu meille kaikille. Lähes jokainen toiminta vaikuttaa luontoon ja kuluttaa sitä. Meidän on pidettävä ympäristöstämme huolta, jotta luonnosta, sen antimista ja sen tarjoamista elämyksistä voidaan nauttia tulevinakin vuosisatoina. On myös hyvä muistaa, että kaikki luonnonvaramme eivät ole itsestään uusiutuvia. Omilla valinnoillamme ja toiminnallamme on merkitystä ympäristöömme. Pieniä tekoja, joita voimme tehdä ympäristömme hyväksi ovat esimerkiksi roskien kerääminen, jätteiden lajittelu, kierrätys ja ympäristöystävällisien valintojen ja hankintojen tekeminen.

Kestävä kehitys

Lyhykäisyydessään kestävä kehitys on paikallisesti, alueellisesti ja maailmanlaajuisesti tapahtuvaa muutosta, jolla turvataan nykyisten ja tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuudet, biologinen monimuotoisuus sekä ekosysteemin säilyttäminen toimivana. Siinä huomioidaan myös ihmisen taloudellinen ja aineellinen toiminta ja sen soputtaminen pitkällä aikavälillä luonnon kestokykyyn. Enemmän kestävästä kehityksestä voit lukea mm. Ympäristöministeriön sivuilta:

Mitä on kestävä kehitys / Ympäristöministeriö 

Avainlippu

Avainlippu on avain suomalaisen työn tukemiseen

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Avainlippumerkistä tunnistat Suomessa valmistetun tuotteen tai Suomessa tuotetun palvelun. Avainlippu on arvostettu brändi ja tuttu merkki suomalaisille, mutta myös laadun merkki maamme rajojen ulkopuolella. Kotimaisen tuotteen ja palvelun valitseminen on samalla myös vastuullinen valinta, joka työllistää ja mahdollistaa kotimaisen palvelun tai tuotteen olemassaolon ja pysyvyyden.

Se, että ostat suomalaisia tuotteita tai palveluja on erittäin tärkeää suomalaisen työn jatkuvuudelle sekä laadukkaille ja perinteiselle osaamiselle ja tuotteille. “Suosi suomalaista” on tuttu lause varmaan jokaiselle. Se ei ole kuitenkaan tuulesta temmattu, vaan lauseessa piilee asian syvin ydin. Suomalaista työtä tukemalla yritykset ja yrittäjät voivat tarjota työpaikkoja sekä samalla vahvistaa kotimaamme taloudellista ja yhteiskunnallista hyvinvointia. Samalla työntekijöille riittää töitä.

Teemme yhteistyötä kotimaisten yritysten kanssa

Olemme aidosti suomalainen yritys ja olemme ylpeitä siitä. Kotimaisuus on tuotteidemme ja työmme sydän. Arvostamme suomalaista osaamista ja ammattitaitoa sekä tuotteiden laadukkuutta. Teemme yhteistyötä kotimaisten yritysten kanssa aina raaka-ainevalinnoista kierrätykseen saakka. Tekemällä suomalaisia valintoja varmistamme ja viimeistelemme tuotteidemme laadukkuuden ja ekologisuuden sekä tuemme suomalaista työtä. Painatamme markkinointimateriaalimme, esitteemme ja värikarttamme sekä tuotepakkauksemme Suomessa. Suomalaisessa yhteistyössä korostuvat hyvä palvelu, luotettavuus, joustavuus sekä toimitusvarmuus. Tuotteistamme löytyy Avainlippu. Se on meille arvokas asia. Onhan se sitä myös sinulle?

Me olemme Avainlippu-yritys

Toimintaamme ja tuotteitamme ohjaavat alkuperäiset arvot, jotka ovat olleet yritystoiminnan perustana sen alusta saakka. Huomioimme tuotteidemme valmistuksessa maalien tuoteturvallisuuden sekä pintakäsiteltävien materiaalien vaatimukset. -Muovittomien maalien alla elää puun luonnollinen hengittävyys- , onkin arvojemme ja missiomme syvin ajatus.

Käsityönä tehdyt ja kotimaassa valmistetut maalimme sopivat niin perinne- kuin uudiskohteiden ulko- ja sisäpuupintojen käsittelyihin. Laadukas ja monipuolinen sisämaalivalikoimamme antaa koti- ja ammattimaalareille vaihtoehdon päästöttömään, hajuttomaan, helppoon ja nopeaan sisämaalaukseen. Valitsemalla tuotteemme erilaisiin pintakäsittelyihin, valitset ympäristöystävällisen ja Suomessa valmistetun tuotteen.

Yrityksemme sijaitsee Kauvatsalla, idyllisessä maalaismaisemassa, joen, peltojen ja metsien läheisyydessä. Olemme valmistaneet maaleja ja pintakäsittelyaineita yli neljänkymmenen vuoden ajan. Nykyään yrityksemme palveluksessa on 10 työntekijää ja meidät tunnetaan pieneen kokoomme nähden verrattain hyvin kotimaan lisäksi myös maailmalla.

Referensseistämme löytyy nimekkäitä kohteita, joista merkittävimpiä ovat Versaillesin palatsi ja Louvren taidemuseo. Maalimme valittiin näiden Ranskan historiallisien arvokohteiden restaurointimaaleiksi pitkän ja vaativan tuotetestauksen ja laaduntarkkailun jälkeen. Myös kotimaan referensseissämme on upeita historiallisia arvokohteita, kartanoita ja kirkkoja sekä arkkitehtien suunnittelemia uudisrakennuksia.

Olemme ylpeitä suomalaisuudestamme ja kotimaisuudestamme.

Jo yli neljäkymmentä vuotta sitten, muovistuvan maailman ja muovimaalien myllerryksessä, päämääränämme oli valmistaa Suomessa, itse käsintehtyjä, muovittomia, hengittäviä ja ekologisia maaleja, jotta asiakkaillamme olisi mahdollisuus valita luonnollisista raaka-aineista valmistetut maalimme kotiensa kaunistukseksi ja suojaksi. Uusiutuvien luonnonvarojen käyttäminen tuotteidemme perusraaka-aineena sekä ympäristömme hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluvat tärkeisiin perusarvoihimme tänäänkin. Valitsemalla tuotteemme sisä- ja ulkomaalaukseen, teet hyvän valinnan kotimaisen työn arvostamisen ja tukemisen puolesta. Kiitos, että valitset Suomessa valmistetun tuotteen.