Skip to main content

Videosarja Uulan maaleista

Videosarja Uulan maaleista sisältää viisi videota arkkitehti & mediatuottaja Aram Aflatunin kokemuksista Uulan maaleista eri käyttökohteissa. Videoissa tutustutaan Uulan maaleilla käsiteltyihin tiloihin ja pintoihin. Videosarja sisältää ideoita, ohjeita ja käytännön esimerkkejä maalaamisesta ja maalien valinnasta. Arkkitehti Aram Aflatunilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus Uulan maaleista ja maalaamisesta ja puurakentaminen ja materiaalit, jotka ikääntyvät arvokkaasti ovat hänelle tärkeitä asioita.


Videosarja sisältää seuraavat videot

  • Uula Saunakuullolla käsitellyn saunan tunnelma
  • Keittiön yksityiskohtien maalaus
  • Puuportaiden maalaus Uula Öljykuullolla
  • Klassikkotuolin maalaus Uula Kalustemaalilla
  • Roslagin Mahonki hirsiseinien käsittelyyn

Uula Saunakuullolla käsitellyn saunan tunnelma

(Saunan hirsiseinien väri on sekoitus Uula Perinnevärikartan kuultosävyistä 0505 Kastanja ja 0509 Taateli)


Keittiön yksityiskohtien maalaus

 


 

Portaiden maalaus Uula ÖljykuullollaKlassikkotuolin maalaus Uula Kalustemaalilla

“Monen vintiltä löytyy vanhoja puuhuonekaluja, jotka ovat pienen pelastusoperaation tarpeessa. Tämä kulahtanut tuoli löytyi mökin saunatuvasta. Ruman ulkokuoren alta paljastuu Ilmari Tapiovaaran suunnittelema design-klassikko Domus, jonka voi päivässä kunnostaa upeaksi”, kertoo Aram Aflatuni.


Roslagin Mahonki hirsiseinien käsittelyyn

“Vanhan korjaaminen on alussa aina yhtä tuskaista. Lopputulos kuitenkin palkitsee, jos pinnat saa sointumaan väreissä niin, ettei uuden ja vanhan saumaa huomaa. Kun aloin korjaamaan vanhan ulkosaunan seiniä, jouduin naaraamaan korvaushirsiä sieltä täältä monelta eri vuosikymmeneltä. Armoton kirjavuus. Uula Roslagin Mahonki sävytti seinän yhtenäiseksi. 1700-luvulta peräisin oleva resepti toimii edelleen loistavasti”, kertoo Aram Aflatuni.


Ammenna lisää ideoita Aramin Ideakorteista. Ideakortit ovat arkkitehti Aram Aflatunin kirjoittamia juttuja, neuvoja ja vinkkejä puurakentamiseen, erilaisiin pintakäsittelyihin ja maalaamiseen.