Roslagin Mahonki ®

Alk. 29,00 

Muoviton ja hengittävä kuultomaali uusiutuvista luonnonöljyistä

8–10 m2/ l

6–8 m2/ l

Ulos

Keitettyä pellavaöljyä ja tervaa sisältävä pintakäsittelyaine puu- ja hirsirakennusten ulkopintojen kuultavaan käsittelyyn. Läpikuultava, hengittävä ja muoviton maali jättää puun syyt kauniisti näkyviin ja suojaa puupintaa auringonvalolta ja säärasituksilta.

Lisätietoa

Roslagin Mahonki – Tervaa sisältävä pintakäsittelyaine hirsi- ja puupinnoille ulkokäyttöön

Roslagin Mahonki ® on erinomainen, keitettyä pellavaöljyä ja tervaa sisältävä pintakäsittelyaine puu- ja hirsirakennusten ulkopintojen kuultavaan käsittelyyn. Läpikuultava, hengittävä ja muoviton pintakäsittelyaine jättää puun syyt kauniisti näkyviin ja suojaa puupintaa luonnollisesti auringonvalolta ja säärasituksilta. Käyttökohteita ovat uudet ja vanhat käsittelemättömät puupinnat sekä vanhat kalvoa muodostamattomilla pintakäsittelyaineilla käsitellyt (myös vanhat painekyllästetyt) puupinnat ulkotiloissa, kuten hirsi- ja lautaseinät, puuveneet ja laiturit. Tuote sävytetään aidoilla pigmenteillä. Uula Roslagin Mahongilla käsitelty pinta tuoksuu jonkin aikaa tervalta ja saavuttaa lopullisen värisävyn kuivuttuaan.

Riittoisuus: Höyläpinta 8–10 m2/l, sahapinta 6–8 m2/l.
Kuivumisaika: Varjoisilla pinnoilla 3–4 viikkoa. Auringonvalossa pinta voi kuivua jopa vuorokaudessa. Kestää normaalin vesisateen muutaman tunnin kuluttua.
Ohenne: Uula Roslagin Mahonkia ei tarvitse ohentaa.
Värisävyt: Väritön. Sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula Sävytystahnoilla Uula Perinnevärikartan kuultaviin sävyihin. Mahdollisuuksien mukaan myös sävyjä muista kuultovärikartoista. Saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Tervan värisävyistä johtuen saattaa eri valmistuserissä olla pieniä sävyeroja. Maalin kiiltoasteesta, puun omasta väristä, aiemmista käsittelyistä sekä sävytystavoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen maalaustyön aloittamista.

Tekniset tiedot, varastointi ja ympäristöhaittojen ehkäisy

Muoviton: Uula Roslagin Mahonki ei sisällä muovisideaineita. Sideaineena uusiutuvat luonnonöljyt.
VOC-päästöt: alle 350 g/l. EU VOC -raja-arvo: (cat A/f) 700g/l (2010).
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä: 499
Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.
Ympäristöhaittojen ehkäisy: Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.
Huomioitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.

Maalilaskuri

Tarvitset noin 0 litraa maalia

You may also like…