Uula Pellavainen Öljymaali

Alk. 35,01 

Muoviton ja hengittävä maali uusiutuvista luonnonöljyistä

7 m2/ l

5 m2/ l

1–3 vrk

3 vrk

Öljymaalin Ohenne

Ulos

Hengittävä ja erittäin hyvin peittävä, pellavaöljystä ja havupuutärpätistä valmistettu öljymaali käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy- tai alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupinnoille. Muoviton, biopohjainen koostumus takaa kestävän suojan, joka antaa puupinnan hengittää sille luonnollisella tavalla.

Lisätietoa

Uula Pellavainen Öljymaali – Biopohjainen helppokäyttöinen öljymaali ulkopuupinnoille

Uula Pellavainen Öljymaali on kestävä ja luotettava pellavaöljymaali ympäristötietoiseen ulkomaalaukseen. Pellavaöljystä ja kasvipohjaisesta havupuutärpätistä valmistettu biopohjainen maali ei sisällä lainkaan maaöljyn petrokemiallisia johdannaisia. Erittäin peittokykyinen maali on ihanteellinen ja helppokäyttöinen, sillä yksi maalauskerta pohjamaalauksen päälle antaa kauniin ja tasaisen pinnan. Pellavaisella Öljymaalilla maalattu pinta himmenee kauniisti. Maali on hengittävää ja muovitonta. Hapettuvan sideaineen ansiosta maalikalvo hengittää puun vaatimalla tavalla. Kosteus pääsee haihtumaan maalin läpi, maali ei kuoriudu irti, eikä puu sen alla lahoa. Uula Pellavainen Öljymaali sopii käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla maaleilla maalatuille ulkopuupinnoille. Maali sopii myös teollisesti pohjamaalatuille puupinnoille sekä aiemmin maalattujen rappaus- ja tasoitepintojen maalaamiseen

Riittoisuus: Karkea sahalauta noin 5m2/ l. Hienosahattu tai vanha maalipinta noin 7m2/ l.
Kiiltoaste: Puolihimmeä.
Kuivumisaika: Kosketuskuiva olosuhteista riippuen 1–3 vrk:n kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 3 vrk:n kuluttua.
Ohenne: Uula Havupuutärpätti ja/tai Uula Keitetty pellavaöljy (vernissa). Paras lopputulos sekoitussuhteessa 1:1. 
Värisävyt: Sävytettävissä Uula Perinnevärikartan ja muiden yleisimpien värikarttojen useisiin sävyihin. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta, maalityypistä sekä sävytystavoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.

Tekniset tiedot, varastointi ja ympäristöhaittojen ehkäisy

Muoviton: Uula Pellavainen Öljymaali ei sisällä muovisideaineita. Sideaineena uusiutuvat luonnonöljyt, liuottimena kasvipohjainen havupuutärpätti.
VOC-päästöt: Alle 150 g/l. EU VOC raja-arvo: (cat A/d) 300 g/l (2010).
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä: 473
Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.
Ympäristöhaittojen ehkäisy: Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.
Aikaisemmin käytetyn maalin tunnistaminen: Ulkomaaleihin ja pintakäsittelyaineisiin on hyvä tutustua etukäteen. Huoltomaalausta tai muuta uusittavaa pintakäsittelyä suunniteltaessa on hyvä selvittää aiempi käsittelyaine tai maali maalin tartunnan ja pysyvyyden varmistamiseksi. Öljymaalilla maalattu vanha maalipinta on liituuntunut. Siitä saattaa hangattaessa jäädä väriä sormiin. Öljymaalipinta halkeilee ruutumaisesti ja taivutettaessa se napsahtaa poikki. Vesiohenteisella akrylaattimaalilla maalatusta vanhasta maalipinnasta irronnut maali on taipuisaa ja katkeamatonta. Maalipinnan halkeamat muodostuvat puun syiden suuntaisesti. Keittomaalin (perinteinen punamultamaali) voi tunnistaa jauhoisesta pinnasta. Sen lisäksi maalipinta on huokoinen ja himmeä. Sitä koskettaessa jää väriä sormiin tai veteen kastettuun kankaaseen.

Maalilaskuri

Tarvitset noin 0 litraa maalia

You may also like…

 • Valitse vaihtoehdoista This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

  Uula Petrooliöljymaali

  Alk. 35,01 
 • Valitse vaihtoehdoista This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

  Uula Öljymaalin Ohenne

  Alk. 17,20 
 • Valitse vaihtoehdoista This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

  Uula Ulkopohjamaali

  Alk. 29,00 
 • Valitse vaihtoehdoista This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

  Uula Homesuoja

  Alk. 19,00