Skip to main content

Asuntomessut Tuusula – Villa Fortuna – vuonna 2020

Asuntomessukohde Villa Fortuna on yksi vuoden 2020 Tuusulan asuntomessujen kohteista. Villa Fortuna on suunniteltu pitkäaikaiseksi kodiksi, jossa koko perhe viihtyy. Suunnittelun lähtökohtina ovat olleet laadukkaat materiaalit, turvallisuus, tilojen toimivuus sekä mahdollisuus yhteiseen oleskeluun. Huoneiden vaalea tunnelma on luotu Uula Kuultomaalilla ja sävyksi on valittu Uula Sisävärikartan kuultosävy Hanki. Katseenvangitsijoina ovat upeat taulut, joiden maanläheiset sävyt toistuvat tekstiileissä ja kalusteissa. Tiloissa on hienosti yhdistetty erilaisia kuoseja ja luonnollisia materiaaleja kuparin ja messingin juhlavuuteen. Vaaleaksi maalatut hirsiseinät antavat jokaiselle pienellekin yksityiskohdalle tilaa ja arvokkuutta. Hirsiseinät käsiteltiin Uula Kuultomaalilla kahteen kertaan.



Vaaleiden hirsipintojen kanssa lastenhuoneessa leikittelevät lempeät, mutta energiset sävyt Versailles ja Mango. Uula Sisustusmaalilla maalattujen huoneiden sävyt on valittu Sisävärikartasta. Uula Kuultomaali ja Uula Sisustusmaali ovat täysin päästöttömiä, muovittomia ja hajuttomia sisämaaleja, jotka kuuluvat parhaaseen rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1. Maalit voidaan sävyttää Uulan värikarttojen lisäksi yleisimpien värikarttojen sävyihin.



Asuntomessukohde Villa Fortuna on upea kokonaisuus, jossa avarat sisätilat yhdistyvät taitavasti atrium-pihan näkymään, joka antaa sisätilan jatkua ulos asti. Pihaan istutetut puut ja luonnon omat sävyt välittyvät suurien ikkunoiden kautta sisätiloihin. Atrium on kuin suuri taulu, jossa luonto luo alati vaihtuvaa taidettaan vuodenaikojen mukaan. Kadun puolelle näkyvä rakennuksen julkisivu on näyttävä taide-elementti – hirsistä ladottu säleikköseinä leikkii varjolla ja valolla varhaisesta aamusta illan hämyiseen tunnelmaan saakka. Ulkohirsipinnat on käsitelty Uula Roslagin Mahongilla sävyllä 0505 Kastanja.



Kohdetiedot Villa Fortuna

Rakennesuunnittelu Ollikaisen Hirsirakenne.

Kohteen pääsuunnittelija arkkitehti Virpi Pääjärvi Arktika.

Arkkitehtisuunnittelu Osuma-arkkitehdit, Aki Hiltunen.

Sisä- ja ulkomaalaus Valpa-maalaus, Maalarimestari Antti Valkama.

Sisustussuunnittelijana Anniina Kekoni.

Maalit Uula Color Oy

Ulkomaali & sävy:
Uula Roslagin Mahonki sävy: 0505 Kastanja
Sisämaalit & sävyt:
Ilona Kuultomaali silkinhimmeä sävy: Hanki
Into Sisustusmaali puolihimmeä sävy: Valkoinen
Into Sisustusmaali puolihimmeä sävy: Mango

Into Sisustusmaali puolihimmeä sävy: Versailles